Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Liever met je huisdier op de bank dan een avondje uit met vrienden


Dit nieuws zal een echte dierenvriend nauwelijks verrassen… Languit gestrekt samen met je beestachtige pluizenbol neerploffen op de bank onder het genot van een serie en een flinke bak popcorn. Dat liever dan in de touwen hangen!
 
Uit een nieuwe studie is gebleken dat de meerderheid van eigenaren die in het bezit zijn van een gezellig huisdiertje, liever thuis relaxen met hun harige beestjes dan dat ze erop uitgaan om nieuwe vrienden te maken. Oepsie! Voor velen zeer herkenbaar, toch?


Op de bank met je Fluffige viervoeter
De studie, uitgevoerd door YouGov voor huisdierenverzekering technologie-integrator Aquarium Software (nee, we begrijpen inderdaad ook niet helemaal wat dit betekent) heeft aangetoond dat 57 procent van de eigenaren van een gezellig en fluffy huisdier liever met z’n tweetjes op de bank vertoeven en wij kunnen ons dat goed voorstellen!

Hondenliefhebbers en kattenvrouwtjes
Van alle ondervraagden waren het de hondeneigenaren die het minst geneigd waren het huis te verlaten. Met maar liefst 70 procent gaven zij toe toch echt liever te willen knuffelen met de hond dan shots achterover te tikken in de kroeg. Ook bleek uit het onderzoek dat 59 procent van alle kattenbezitters hun kitty verkiezen boven het verlaten van hun huis. Hartstikke logisch!


Hartstikke gezond!
Of dit nieuws nou ontzettend huismusserig is of niet, wij vinden het heel erg begrijpelijk! Oh en hey, terwijl jij je misschien zorgen maakt over dat eeuwige thuisblijven met je viervoeter, maakt het stiekem helemaal niet uit met dank aan alle voordelen voor je gezondheid die je krijgt van het bezitten van een huisdier, namelijk: een verlaging van jouw stressniveau, een betere gezondheid van het hart en het toegenomen gevoel van eigenwaarde.
 
Kun jij je ook zo goed vinden in dit fijne nieuws?