5 ideale vakantiebestemmingen voor wijnliefhebbers

Reizen door Fadak

We kunnen wel stellen dat we allemaal toe zijn aan vakantie, daar worden we heel gelukkig van. Even alles vergeten, lekker ontspannen, je buikje rond eten en heel wat wijntjes achterover gooien! En stel je eens voor dat de vakantie volledig draait om het laatste, word je dan niet intens gelukkig? 

wijn vakantie

Lees ook: Zo blijft een geopende fles wijn langer goed

Iedereen heeft andere eisen als het gaat om het kiezen van een vakantiebestemming. De één let op het weer en de ander bijvoorbeeld op de uitgaansmogelijkheden. Maar wat nou als een vakantie volledig draait om wijn? Geloof het of niet, maar het bestaat!

Hierbij de vijf ideale vakantiebestemmingen voor alle wijnfanaten:

1. Napa Valley, Californië

Ben jij nog niet zo’n wijnkenner, maar drink je het wel heel graag? Dan moet je naar Napa Valley. Het is de ideale plek voor jou als je net om de hoek komt kijken wat betreft je kennis over wijn, maar toch een goed begin wilt maken. De wijnhuizen in Napa Valley bieden regelmatig tours en proeverijen aan waar in Jip en Janneke taal het gehele proces van wijn wordt uitgelegd.

vakantie wijn

2. Saint-Émilion, Bordeaux, Frankrijk

Dit deel van Zuid-Frankrijk staat bekend als een van de oudste en belangrijkste wijnregio’s van de wereld. Wijn is hier een serieus onderwerp. De absolute highlight is Saint-Émilion. Deze plek staat vol met adembenemende kastelen, heerlijk eten en tig plekken waar zowel echte wijnkenners als beginners mogen genieten van de beste Franse wijnen.

wijn vakantie  Saint-Émilion, Bordeaux,

3. Franciacorta, Italië 

Ben je toch meer van de prosecco? Dan is volgens vele experts Fianciacorta de beste plek van het land. Meer en meer worden de heerlijke bubbels beschouwd als één van de beste wijnen.

Franciacorta, Italië 

4. Valle de Guadalupe, Mexico 

Draait het in Mexico alleen maar om Tequilia? Hell no. In Valle de Guadalupe worden de meest lekkere wijnen geproduceerd en geschonken, zowel wit als rood. De rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van zwart fruit en bevatten een hoge alcoholpercentage. De witte wijnen zijn wat scherper en droger.

Valle de Guadalupe, Mexico 

5. Hawkes Bay, Nieuw Zeeland 

Is een intensieve work out ook jou ding naast het drinken van wijn? Dan moet je Hawkes Bay sowieso bezoeken. Deze stad biedt niet alleen de lekkerste wijn, maar staat ook bekend om zijn fietspaden langs de adembenemende landschappen.

Hawkes Bay, Nieuw Zeeland 

Lees ook: Zo blijft je wijntje koud zonder ijsklontjes