Alcoholische versnaperingen met de minste calorieën

Sport & gezondheid door Chiara

 

Plichtsgetrouw schud jij je hoofd naar de serveerster die op de wekelijkse borrel een schaal bittergarnituur voor je neus houdt. Zucht, je kon net ook al geen wijntje bestellen! Wat voor drankje mag jij wel nu jij op dieet bent? 

 

 
Afvallen valt niet mee, je moet tegen zoveel lekkers 'nee' zeggen. Het is al niet makkelijk om gezond te ontbijten in de trein, of in de auto, wanneer je onderweg bent naar werk. De lunch valt ook niet mee met al dat lekkers op tafel. Om maar niet te spreken over het weerstaan van de verleiding om 's avonds even snel naar de snackbar te lopen. Uit eten gaan is al helemaal een ramp. En wanneer jouw vriendinnetjes een fles wijn open willen trekken, is het eigenlijk geen porum om met een glaasje water in je handen te zitten. Maar wie mooi wil zijn... Moet pijn lijden. Die lekkere cocktails, daar blijf je al helemaal van af. Jij hebt echt geen zin om een half uur extra op de loopband te spenderen. Met heel veel pijn in ons hart bestellen we dan ook een spa rood of een groene ijsthee aan de bar. Zucht…. 
 

Dat we alcohol het beste links kunnen laten liggen tijdens ons afvalproces, is wel duidelijk. Niet gek, aangezien alcoholische goedjes bomvol suiker zitten. Maar tijdens een borrelavond op je werk, een verjaardag van een familielid of een gezellige avond uit met vriendinnen is het knap lastig om alcoholische versnaperingen af te slaan. Daarom hebben wij de meest verantwoorde drankjes voor je op een rijtje gezet:
 
… Champagne is onmisbaar tijdens classy feestjes en natuurlijk Oud & Nieuw. Eén glaasje bevat nog geen 100 calorieën, dus wij zeggen alvast cheers
 
… Wodka is ook een goede keuze tijdens jouw dieet. Mix je wodka dan niet met cola, jus of een ander zoet drankje. Als je perse wil mixen, ga dan voor een wodka spa rood! 
 
… Al bevat tonic evenveel suiker als frisdranken, voeg er gin aan toe en jij hebt een supergezond mixje! Gin heeft namelijk een grotere vochtafdrijvende werking dan andere alcoholische brouwsels. Daardoor kan gin je zelfs een handje helpen bij gewichtsverlies! Doe ons maar een GT-tje! 
 
… Indien je het puur drinkt, is rum ook een goed alternatief voor een suikervolle cocktail. 
 
… Red red wiiiiiiine, zit vol antioxidanten. Dus geniet met mate van dit heerlijke druivensapje! 
 
… In een shotje tequila zitten slechts 65 calorieën, dus shotten maar! 
 

 
… Heb jij echt zin in een cocktailtje? Dan is een mojito de meest verantwoorde keuze! Mede dankzij de spa rood... 
 
Wat je ook doet, zeg nee tegen mierzoete mixdrankjes en romige traktaties, zoals bijvoorbeeld Baileys. Drink ook met mate, want alcohol werkt namelijk eetlust-opwekkend. Zorg er dus voor dat jij na een gezellig avondje niet in een shoarmatent terecht komt! Beperk je alcoholconsumptie of drink af en toe een goed glas water, zodat je sneller vol zit…. Proost! 
 
Welk alcoholisch drankje kan jij absoluut niet weerstaan?