Pumpkin spice up your latte!

Eten door Chiara
Hallo koud weer en hallo warme lekkernijen! Die heerlijke geur van echte herfstspecerijen bezorgen jouw zintuigen een erg fijn gevoel. Dit is voor jou een reden om wat nieuwe dingen uit te proberen. Wat dacht je van een pompoen latte? 
 
Wat typeert de herfst nu beter dan pompoenen? Uhmmm, niks natuurlijk! Het is dan ook niet gek dat deze groente de laatste jaren steeds populairder is geworden in ons koude kikkerlandje. En gelukkig maar, want laat de pompoen nu net familie zijn van de meloen en de komkommer. Hallo vezels die onze ogen en huid laten stralen als nooit te voren! Al is de pompoen het hele jaar beschikbaar, wij vinden het een echte herfstgroente! Het is natuurlijk niet voor niets dat ze overal te vinden zijn tijdens Halloween. 
 
 
Maar naast uithollen kun je oneindig veel kanten op met de zachte zoetsmakende groente. Je bent vast al bekend met pumkin pie en verschillende soorten pompoensoepjes. Maar ook in drankjes is dit goedje prima te doen! Dat bewijst Starbucks dit seizoen maar weer met haar wereldbefaamde Pumpkin Latte. Aangezien deze onmisbaar is deze herfst en wij begrijpen dat je niet elke dag tijd of geld hebt om naar deze koffieketen te gaan, hebben wij hier ‘het recept’ voor jou; 
 
Wat je nodig hebt voor één grote mok: 
Voor de latte:
200 ml (magere/ soja) melk
één kopje espresso 
één theelepel vanille-extract
één theelepel suiker 
een bus slagroom
 
Voor de pompoenpuree
één pompoen 
een oven of pan
een staafmixer 
 
Voor de pompoenkruidenmix
één theelepel kaneel
één theelepel gember
één kruidnagel
één theelepel piment
een snufje nootmuskaat 
 
Zo maak je de pompoen-puree
Snijd de pompoen in stukken en laat deze ongeveer 30 minuten garen op 200 graden, of kook ze ongeveer 12 minuten. Vervolgens pureer je het vruchtvlees glad met een staafmixer en bewaar je het goedje maximaal drie dagen in de koelkast. 
 
En zo maak je de pompoenkruidenmix 
Mix de kaneel, gember, kruidnagel, piment en nootmuskaat maar lekker door elkaar, en voilà! Jij hebt een lekker kruidenmixje!  
 

En tot slot; zo maak jij je Pumkin Spice Latte
Verwarm de melk met één eetlepel pompoenpuree, de suiker en een heel klein lepeltje pompoenkruidenmix in een pannetje. Breng dit mengsel aan de kook en roer het goed door elkaar. Vervolgens haal je de pan van het vuur en giet je de espresso samen met het vanille-extract bij het goedje. Schenk dit in een grote mok en maak het af met een grote toef slagroom. En nu? Smullen maar… Cheers! 
 
Dit is natuurlijk HET recept om de koude herfstdagen door te komen. Maak hiermee indruk op je vriendinnen, vriendlief of familie, maar natuurlijk vooral jezelf! 

Heb jij dit heerlijke drankje al geprobeerd?