Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo kalmeer jij je bff op de dag van haar huwelijk

Haar vrijgezellenavond was waarschijnlijk al memorabele, maar haar trouwdag wordt toch echt de mooiste dag van haar leven. Vooral met jou als bruidsmeisje, want met deze tips maak jij haar dag extra bijzonder en vrij van stress. 
 
Op de ochtend van haar grote dag zal zij jou meer nodig hebben als ooit te voren. Al haar emoties zullen ervoor zorgen dat zij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het jouw taak als beste vriendin om haar te kalmeren en ervoor te zorgen dat je beste vriendin geniet van haar bruiloft. Met deze tips zorg jij ervoor dat de mooiste dag uit haar leven op rolletjes zal verlopen; 
 

… Zet haar in de spotlights en vergeet jezelf eventjes. Uiteindelijk zijn alle ogen op haar gericht wanneer ze verschijnt in haar adembenemende mooie jurk. 
 
… Hoe nerveus en opgewonden je ook bent, laat je bff zich zorgen maken om haar eigen gevoelens. Natuurlijk mag je haar wel vertellen hoe blij je voor haar bent en dat je enorm hebt uitgekeken naar deze dag, maar laat het hier ook bij. Jij moet haar kalmeren, niet andersom! 
 
… Zorg ervoor dat jij als eerste klaar bent zodat jij, waar nodig, te hulp kunt schieten. Zonder de vervelende gedachte dat jij je straks nog moet omkleden, in de make-up moet en je haar nog moet fiksen. 
 
… Laat je beste vriendin weten dat jij alles onder controle hebt en zij zich nergens zorgen om hoeft te maken. Is de taart nog niet geleverd? Dat los jij wel op. Je hebt haar ten slotte ook een onvergetelijke bachelor party bezorgd! Dit kan jij ook wel aan. 
 
… Zorg ervoor dat jij alles regelt. Huilende kindjes? Jij zet een tekenfilmpje voor ze op. Gaat er iets mis met de planning? Jij helpt de weddingplanner wel een handje. 
 
… Probeer van tevoren ook een kijkje te nemen in de planning en eventuele andere punten. Zo heb jij een overzicht van hoe de dag hoort te verlopen en heb jij het meteen door als er iets mis gaat. Op deze manier kun je sneller ingrijpen. 
 
… Wees een tussenpersoon, the bride to be is namelijk niet de enige met enorme zenuwen. Haar moeder is aan het hyperventileren, haar vader loopt te ijsberen door de gang en haar zus zit constant op het toilet. Zorg dat jij iedereen opvangt, te veel nerveuze mensen in één ruimte zal geen goed effect hebben op de bruid. 
 
… Houd mensen sowieso op afstand van je beste vriendin. Haar schoolvriendinnetje wil nog een beetje blush aanbrengen, terwijl haar zus aan haar kapsel friemelt en mama probeert jouw vriendin er van te overtuigen dat ze een blauwe accessoire moet dragen. Hier zit jouw bff echt niet op te wachten! Wees haar persoonlijke bodyguard en laat alleen de visagiste, kapster en weddingplanner aan haar frunniken! 
 
 
… Zorg dat ze voldoende eet en drinkt. Door alle stress wordt dit al snel vergeten. En alsof daar überhaupt tijd voor is! Nou....die tijd maak jij wel! Jij wilt het niet op je geweten hebben dat de combinatie van een lege maag en een strak korset jouw beste vriendin laat flauwvallen op het moment dat ze haar belangrijkste 'ja' ooit uitspreekt. Zorg dus voor genoeg snacks en flesjes drinken. 
 
… Maak het wat luchtiger, zodat zij haar zenuwen even vergeet. Maak bijvoorbeeld een paar gekke selfies, zet wat grappige filmpjes op of hou een snelle karaokeronde. 
 
… Herinner je beste vriendin eraan dat zij van dit moment moet genieten. Zij staat namelijk op het punt om met de liefde van haar leven te trouwen. 
 
… Heeft ze second thoughts? Praat die maar snel uit haar koppie! Herinner haar aan alle redenen waarom zij in eerste instantie ‘ja’ heeft gezegd toen haar lover op zijn knietjes ging. 
 
… Houd de bruidegom VER van haar vandaan, hij heeft zijn wingman om hem te kalmeren. Daarnaast mag hij het ‘wauw’-moment niet verpesten door haar te zien voor ze naar het altaar loopt. Laat hem dit verrassingseffect niet verpesten! 
 
 

… Wees ook nu eerlijk, al kan ze die stress eigenlijk niet aan. Zijn de bloemen die geleverd zijn niet roze, maar lila? Je kunt het haar maar beter subtiel vertellen. Achteraf zeggen dat je het niet wist, zal zij je nooit vergeven. 

… Denk aan de kleine dingen. Breekt haar nagel? Jij hebt een vijl bij je! Is er sprake van angstzweet? Jij tovert je flesje deo tevoorschijn. Weet je dat één glaasje wijn haar zenuwen vermindert? Laat jij nu net een klein flesje Chardonnay in je tas hebben verstopt. 
 
… Geniet samen van dit memorabele moment! 
 
Wat zou jij doen voor je bff op haar speciale dag?