Heeft hij je bedrogen? Zo bouw je jullie relatie weer op

Relaties door Chiara

Hij heeft jouw hart in duizend stukjes gebroken. En hoe! Hetgeen waarvan hij had beloofd nooit te doen, is gebeurd. Je vriend is vreemdgegaan, maar hem loslaten, dat kun je niet. Hoe je hem ooit weer kunt vertrouwen? Dat lees je hier!
 
Jullie zijn al een lange tijd samen en hebben veel moois opgebouwd. Maar nu is jouw grootste nachtmerrie uitgekomen. Je had nooit verwacht dat juist jouw partner jou ooit zou kunnen bedriegen met een ander. En als hij jou dit ooit zou flikken, zou je hem het huis uitgooien, toch. Maar jij vindt het moeilijk om alles wat jullie hebben opgebouwd samen, een huis en misschien zelfs wel een gezinnetje, in één klap weg te gooien. Jij bent zelfs in staat om jouw partner te vergeven en hem een tweede kans te geven. Aangezien hij berouw toont en jou ook niet kwijt wil, besluit je er voor te gaan. Maar dit valt je absoluut niet mee, want hoe kun je hem ooit weer vertrouwen? Onmogelijk is het niet, maar het is wel een heel lang proces; 
 
 
…Neem tijd om de shock te verwerken. Het is niet niets om erachter te komen dat jouw partner buiten de deur heeft gegeten. Dit verwerken gaat niet zonder huilen, schreeuwen en heel veel praten met vriendinnen. Stop je verdriet en gevoelens dus niet weg, maar laat alles op je afkomen. Zo blijft er niets hangen, wat later weer kan opduiken. 
 
… Het is niet raar dat er beelden in je hoofd zullen spelen van hem met een ander, maar probeer er niet aan toe te geven. Probeer jezelf ook te beschermen door vragen zoals ‘was zij beter in bed dan ik?’ te vermijden. Jouw zelfvertrouwen is al beschadigd, dus doe jezelf niet onnodig pijn. 

.. Denk niet dat jij jouw bad feelings oplost, door hem hetzelfde aan te doen. Je zal jezelf en jullie relatie alleen maar verder de afgrond in helpen. Blijf trouw aan jezelf en aan je partner! 

 
… Bespreek met je partner waarom hij is vreemdgegaan. Vreemdgaan gebeurt namelijk nooit per ongeluk. Er zit altijd een oorzaak achter overspel. Gaf je hem de laatste tijd te weinig aandacht (in de slaapkamer)? Of zijn er andere aanleidingen waardoor hij behoefte had aan een andere vrouw? Probeer alle aspecten zo goed mogelijk op een rijtje te zetten en kijk hoe je dit kunt verbeteren in de toekomst. 
 
… Pas na deze fases kun jij een weloverwogen beslissing maken. Heb jij het gevoel dat jullie hier sterk(er) uitkomen? Ga er dan volledig voor. Heb jij het gevoel dat dit het einde is, maak er dan meteen een einde aan. Maak als het nodig is het bekende plus-en minnetjes lijstje als het nodig is. 
 
… Staat je besluit nog steeds vast om bij hem te blijven? Stay positive en blijf werken aan jouw vergiffenis. Zie jullie toekomst samen zonnig in. 

… Maak de afspraak dat jouw partner zijn uiterste best doet om jouw vertrouwen te herwinnen, door te laten zien dat hij je niet meer bedriegt. Ook andersom moet jij hem weer leren vertrouwen, jullie werken ten slotte samen aan de vertrouwensband. 

 
… Blijf tot op een zekere hoogte praten met je partner over de gebeurtenis. Het is goed om over je gevoelens te praten, maar genoeg is genoeg. Op een bepaald moment moet je het verleden achter je laten. 
 

... Als jullie elkaar niet begrijpen, maar wel bereid zijn om alles op alles te zetten, is het een idee om in relatietherapie te gaan. 
 
… Geef het tijd, je zal hem namelijk niet binnen een paar maandjes los kunnen laten. Volgens psychologen duurt het minimaal een half jaar voor het vertrouwen volledig terug is. 
 
… Geniet ook weer van elkaar, ga er op uit en wees intiem. Jullie leven en dus ook jullie relatie staat niet stil. Ga door en alles valt vanzelf weer op z’n plek. 

Zou jij je lover vergeven als hij je ooit zou bedriegen?