Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

De leukste herinneringen aan Hyves


Hyves: we missen het stiekem allemaal een beetje, ondanks dat we al zo gewend zijn aan Facebook. Krabbelen, R+R, emoticons en je kon er zelfs Goldmember worden. Als je uit school kwam, moest je natuurlijk als eerst Hyves checken, duh! 
 
Het was destijds het populairste platform in Nederland, voor zowel jong als oud. Inmiddels is het twaalf jaar geleden dat Hyves werd opgericht, maar helaas bestaat het niet meer. De opkomst van de verschillende social mediaplatformen hebben ervoor gezorgd dat de populariteit werd afgenomen. Maar we moeten zeggen dat de herinneringen eraan nog heel vers zijn. Daarom halen wij de leukste herinneringen van Hyves op; 
 
 
#1. Profielpagina 
Hier stak je al je tijd en energie in, want het moest er natuurlijk zo cool mogelijk uitzien. Je lettertype, achtergrond, je profielfoto en de kleuren het moest allemaal op en top zijn. Dieren, auto’s, jezelf op de achtergrond, niets was destijds gek genoeg. 
 
#2. Emoticons 
Hyves had de beste emoticons ever. Ze waren zelfs nog beter dan die van MSN. Je kon ze overal in toevoegen, in je naam, in je krabbels, in je reacties echt overal. Emoticons maakten alles gewoon zovéél beter. Wou je aan iemand je liefde uiten? Dan liet je het zien met een heart-eye poppetje. Was je boos op iemand? Dan liet je het merken met de hamer. Maar de allerbeste blijft toch wel de dansende banaan, woehoe! 
 
#3. Krabbelen 
Hier draaide zowat heel Hyves om. En het belangrijkste doel van Hyves was natuurlijk de levensverhalen aan je vriendinnen waarin je ze liet weten hoeveel je van ze houdt en dat je ze nooit meer kwijt wilt en niet te vergeten, dat je altijd voor ze klaar staat in zowel goede als in slechte tijden. Wjnmk, hvj, ntb, deze afkortingen mochten er sowieso niet ontbreken. En een keer in de zoveel tijd verwijderde je al je krabbels en mochten alleen de ‘liefste’ blijven staan. 
 
#4. R+R = back! 
Herken je deze afkorting nog? Respect + Reactie, ofcourse. Je doel was natuurlijk om zoveel mogelijk ‘Respects + Reacties’ binnen te krijgen op jouw nieuwe profielfoto. En wat was dan een betere manier dan door deze te vragen en terug te geven. Want hey, niks was belangrijkers dan het moment dat je op de ‘uitgelicht’ pagina terecht kwam. En herinner je nog de anonieme respect? Zo vervelend! 
 
#5. Wie Wat Waar
Je moest natuurlijk wel je vrienden up-to-date houden over wat je allemaal aan het uitspoken bent in je leven. ‘Gezellig samen met mijn bff op het strand, love her <3.’ En dan verwachtte je natuurlijk allerlei krabbeltjes en het allerleukste was als je crush ook reageerde. 
 
#6. Tikken 
Op de momenten dat je totaal inspiratieloos was om een krabbel te sturen, ging je even tikken. Met één tik zei je meer dan 1000 woorden. Je kon met een tik iemand lief hebben, kussen of schuren. Maar je kon natuurlijk ook je eigen werkwoord toevoegen en deze anoniem sturen. 
 
#7. De typische hyvesgroepen 
‘Ik schijn boos te kijken’ of ‘soms doe ik gewoon een beetje raar’, iedereen was lid van deze pagina’s. Maar zo had je ook de pagina’s van de meest hippe en luxe merken en daar was je natuurlijk ook lid van. We deden er allemaal aan mee. 
 
#8. Polls 
Wat jouw favoriete nummer is, jouw favoriete merk, eten, maar de allerleukste waren de polls waarin je jouw vrienden vroeg wat zij van jou vinden. A. Cool, B. Geweldig of C. Stom. Gewoon omdat het allemaal kon. 
 
 
#9. De clown 
De welbekende clown voor als je geen profielfoto had ingesteld. Het is nog steeds een hele grote vraag voor iedereen waarom deze afbeeldingen gekozen was. 
 
#10. Goldmember 
Als je een Goldmember account had, dan was je echt de bom. Je kon in de gaten houden wie je pagina had bezocht en je had nog meer leuke emoticons. En dat was dan ook de enige reden dat je een Goldmember account nam. Wel handig om te kijken hoeveel keer op een dag je crush je pagina bekeken heeft. 
 
#11. Overstap naar Facebook 
Dit was in het begin heel erg wennen. Steeds meer vrienden veranderde hun profielfoto in ‘Sorry.. Ik ben verhuisd naar Facebook.’ Het deed je pijn, maar je kon niet meer achterblijven. Ook jij werd net iets te oud voor Hyves en uiteindelijk heb je ook die stap ondernomen. Heel dapper van je! 
 
Lieve Hyves, je hebt ons een hele leuk tijd bezorgd! 
 
Wat was jou leukste herinnering aan Hyves?