Op deze dagen kun je maar beter niet in het huwelijksbootje stappen

Relaties door Sabine

Je hebt de perfecte jurk, weet hoe je je haar wilt én hebt een magische locatie gevonden voor de belangrijkste dag in je leven, o ja, en de man heb je ook. Nu alleen nog de datum. Maar wat is nu de beste dag om te trouwen? Deze dagen zijn het in ieder geval niet! 
 
Veel dames fantaseren al van kleins af aan over de grote dag. Wanneer je trouwdag dan eindelijk aanbreekt, moet-ie wel perfect zijn. Een datum prikken is alleen soms best lastig. Wil je een zomerbruiloft? Of vind je de kans op dwarrelende sneeuwvlokken ook wel romantisch? Waar je ook voor kiest, ga niet voor deze data! 
 
 
 
Toch niet zo romantisch…
De een wil het liefst met blote voeten over een strandaltaar naar haar husband to be lopen en een ander wil de mooie kleuren van de herfst op de achtergrond hebben. Het ligt er natuurlijk maar net aan waar je voorkeur naar uit gaat, maar toch is er volgens onderzoekers aan de University of Melbourne een dag die je beter uit de weg kunt gaan als je niet wilt dat je huwelijk eindigt in een scheiding. Over welke dag ze het hebben? De dag van de liefde herself: Valentijnsdag. 
 
De onderzoekers kwamen niet zomaar met dit resultaat op de proppen maar keken hiervoor naar 1 miljoen stellen! Niet alleen Valentijnsdag was een slechte dag om op te trouwen, maar ook dagen met een ‘speciaal nummer’ kunnen beter worden vermeden. Hierbij kun je denken aan dagen als 1 februari 2013 (1-2-03) of 12 december 2012 (12-12-12). En wat dacht je van de memorabele datum waarop ons koningspaar elkaar het jawoord gaf? Dat was toch echt 2 februari 2002, als wij ons niet vergissen. 
 
 
Schijn bedriegt
Dit lijken hartstikke leuke data die je makkelijk kunt onthouden (niet dat het anders moeilijk is om die ene belangrijke dag in je leven te onthouden), maar volgens de onderzoekers scheiden vele stellen die voor zulke dagen kiezen. Van de 1 miljoen mensen naar wie was gekeken, was 11 procent na 5 jaar al gescheiden en was dit percentage 3 jaar later gestegen naar 21 procent. De mensen achter het onderzoek denken dat dit komt doordat mensen te veel bezig zijn met het plannen van de perfecte romantische dag dan dat ze zich bezig houden met hun leven samen na de trouwerij. 
 
Op welke dag zou jij willen trouwen?