Waarom stinken sommige scheetjes erger dan andere?

Lichaam door Fadak

Iedereen is schuldig aan het laten van scheten. En we moeten heel eerlijk zeggen dat het een ware opluchting is. Het moment dat je zoveel buikpijn hebt en je daar eindelijk van verlost wordt: Halleluja! De geur daarentegen is minder. 
 
Het voelt als een bevrijding als die er eindelijk uit is. Ieder persoon laat sowieso 10 tot 20 scheten per dag. En misschien willen we het niet weten, maar iedere scheet die je laat is een teken van een gezonde spijsvertering. Maar geen enkele scheet die je laat is hetzelfde, ze zijn één voor één uniek. Het geluid, structuur en misschien wel het meest verschrikkelijke eraan: de geur! Soms zijn ze hard en geurloos, of stinken ze. Maar soms stinken ze wel heel erg. En op sommige momenten hoor je ze niet, maar de geur is killing you, ulgh! Iedere scheet die je laat en de geur daarvan zegt iets over je gezondheid en hoe het er aan de binnenkant van je lichaam aan toe gaat. 
 
 
Maar hoe komt het dat bepaalde scheten naar verrotte eieren ruiken en je andere helemaal niet ruikt? Wij hebben het antwoord voor je. Ben jij op dieet, dan is dit niet zo goed nieuws voor jou. Het blijkt dat als je voornamelijk gezonde voeding eet, het de geur van je scheet erger maakt. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Als je darmgasje niet zo bloemig ruikt, hoef jij je totaal geen zorgen te maken. Het is gewoon wat je eet en hoe jouw lichaam van binnenuit daarop reageert. En dit is bij iedereen anders. Het moet er vroeg of laat toch uit! 
 
 
 
Stinkende windjes 
Een ruft gaat voornamelijk stinken als je eten niet goed verteerd wordt en dan gaat het voornamelijk over voedsel dat veel koolhydraten bevatten. Wanneer koolhydraten niet genoeg in je darmen geabsorbeerd worden, zullen de scheetjes stank achterlaten. De reden dat het bij sommige zo enorm erg stinkt is doordat ze meer waterstofsulfide produceren. Maar de hoofdoorzaak blijft wat voor voedingsmiddelen je binnenkrijgt. 
Ruiken jouw gasjes naar verrotte eieren of naar rozen?