Waarom we altijd met onze mond open mascara aanbrengen

Gezicht door Fadak

Ben jij quilty aan het feit dat je mond altijd wagenwijd openstaat op het moment dat je je mascara aanbrengt? Wij kunnen je garanderen dat je niet de enige bent die zo een ontzettend charmant gezicht opzet tijdens dit serieuze moment. 
 
Iedere vrouw doet het. Maar vraag jij jezelf nou nooit eens af waardoor dat komt? Stiekem proberen we het ook weleens met ons mond dicht, maar op één of andere manier voelt dit al snel niet ‘natuurlijk’. Het antwoord op dit mysterie is eigenlijk zo simpel en logischer dan wij ons ooit hadden kunnen bedenken. Het zit namelijk zo, op het moment dat je mascara aanbrengt worden de spieren rondom je ogen aangespannen. Dit is namelijk om ervoor te zorgen dat je makkelijker bij je wimperhaartjes kan komen en dat er geen zwarte vlekken krijgt op je oogleden. Omdat de zenuwen bij je ogen zij verbonden met die van je mond, opent je mond zich vanzelf. Klinkt allemaal best wel vanzelfsprekend toch? 
 

 
Test het! 
Misschien leuk om het zelf eens te testen. Trek je wenkbrauwen zo hoog mogelijk op, net zoals wanneer je mascara aanbrengt. Je zult merken dat er een soort spanning rondom je mond ontstaat. Wanneer je je mond weer opendoet, zal de spanning volledig wegvallen. Conclusie die we hieruit kunnen halen? Het is gewoon veel lekkerder om met je mond open mascara aan te brengen. Of het er nou gek uit ziet of niet, iedereen doet het. Handig om het op deze manier aan je lover uit te leggen wanneer die telkens vraagt waarom je zo een weird face opzet. 
 
Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het aanbrengen van make-up?