Hoe je een break kunt nemen van je relatie

Relaties door Chiara

Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat wil je nu eigenlijk met je leven? Jouw relatie maakt het er niet makkelijker op om erover na te denken. Je hebt echt even wat alone-time nodig om je issues op te lossen. Maar hoe dan?

Als al het negatieve in je relatie zwaarder weegt dan het positieve, kun je er het beste een eind aan breien. Vooral als hij je pijn heeft gedaan, op wat voor manier dan ook, is het ‘t niet waard om nog tijd in jullie relatie te steken. Maar als dit niet het geval is en je toch even op adem moet komen, is een break een alternatief. Het klinkt misschien heel eng, want een pauze is vaak het begin van een definitieve breuk, maar voor sommige lovebirds kan dit juist goed uitpakken. Soms heb je even afstand nodig, om in te zien hoe belangrijk voor je is. Natuurlijk kan een pauze tot een einde leiden, maar met een beetje vertrouwen kan je relatie juist sterker worden dan ooit. Durf jij het gokje te wagen en wil je weten hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder!  


 

 
… Laat hem weten waarom jij een break nodig hebt. Je houdt wel van hem, maar meer van jezelf. Jij hebt alleen even wat ruimte nodig om je issues op te lossen. 
 
… Maak duidelijk wat jullie break precies inhoudt. Wat betekent het voor jou en hoe staat hij er eigenlijk in? Vertel hem op een rustige manier waarom een break jullie relatie juist zou kunnen versterken. Zo worden jullie beiden comfortabeler met het idee. 
 
… Knoop er geen tijdslimiet aan vast. Zeg niet tegen je partner dat je een week, een maand of langer nodig hebt om je eigen issues op te lossen. Jij weet namelijk niet hoe lang dit gaat duren, zo voorkom je verwachtingen. 
 
… Laat het ook niet te lang duren, je kunt niet verwachten dat hij een half jaar of langer op je gaat zitten wachten. Zijn leven gaat inmiddels ook gewoon door. Maar een korte break moet kunnen; jij bent inmiddels het wachten waard! 
 
… Maak duidelijke afspraken. Blijven jullie elkaar af en toe zien, spreken jullie elkaar dagelijks? Een break houdt by the way niet in dat jullie uit elkaar zijn. Maak dus goed duidelijk dat dit geen vrijkaart is om met andere chicks aan te pappen. Of dat jij ineens actief zal worden op Tinder...  
 
… Maar neem ook gewoon de afstand die jij nodig hebt. Soms heb je nu eenmaal afstand nodig om je eigen beslissingen te maken en bepaalde dingen helder en concreet (in) te zien.
 
 
… Een minivakantie voor jou alleen kan je helpen om even volledig tot rust te komen. Zo kun je nadenken zonder invloeden van buitenaf. Eventjes weg van je dagelijkse bezigheden en omgeving zal jou (en je relatie) goed doen. 
 
… Stel jezelf vragen. Als je de situatie vanaf een afstandje bekijkt, kun je belangrijke vragen zoals ‘zie jij jezelf met hem trouwen?’ ook realistischer beantwoorden. Natuurlijk zie jij jezelf al naar het altaar lopen als je met hem knuffelt op de bank. Maar is dit ook nog het geval nu je hem even niet om je heen hebt? 
 
… Communiceer met elkaar. Laat af en toe weten hoe het gaat. Het is een break, niet een breuk. Keep each other posted! 
 
Heb jij weleens een korte break genomen van je partner?