Science says: Zo vaak seks voor een gelukkige relatie

Relaties door Chiara

 

‘Work, work, work, work, work, work’. Rihanna had jouw leven niet beter kunnen definiëren dan de lyrics van haar hit. Daarnaast run je ook nog een huishouden, moet je tijd maken voor familie en vrienden en niet te vergeten; je lover! 

Na een hele lange dag werken, een etentje met je vriendinnen en nog even snel boodschapjes te hebben gedaan kom jij vermoeid thuis. Nietsvermoedend doe jij de deur open en daar zit je lover middenin de rozenblaadjes. De kaarsjes verlichten de kamer en nog voor jij je tassen neer kunt zetten geeft hij je een glas champagne. Het is een heel lief gebaar hoor, maar het zou nog fijner zijn als hij het bad voor je had laten vollopen. Daar verlang jij namelijk al de hele dag naar. Natuurlijk wil jij hem niet afslaan,dus doe jij gezellig mee. Jullie zouden aan de gouden regel voor een gelukkige relatie werken en hij doet keihard zijn best. Alleen valt drie à vier keer seks per week niet mee… 
 

 

 
Overrated
Maar jij hoeft je niet meer in allerlei bochten te wringen om minimaal drie keer per week seksueel actief te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jullie maar één keer per week de liefde hoeven te bedrijven om innerlijke harmonie te bewerkstelligen. Koppels hoeven echt geen druk te voelen om bepaalde verwachtingen, van wat door de maatschappij als ‘normaal’ wordt gezien, na te komen.

Het is wel belangrijk om seksueel actief te zijn met je partner, maar het is ook belangrijk om realistische verwachtingen (van elkaar) te hebben. Regelmatig tussen de lakens duiken maakt je wel gelukkig, maar het is niet nodig om zo vaak mogelijk seks te hebben om gelukkig te zijn. Aangezien we het heel erg druk hebben met werk en andere verantwoordelijkheden, is één keer per week dus voldoende voor een gelukkige relatie. 
 

 
Happy couple
Gooi alle smoesjes maar weer in de strijd. Jij komt vanaf nu weer weg met ‘hoofdpijn of je maandelijkse vrouwenprobleempje’. En de aspirines laat jij voortaan lekker aan de kant liggen. Jouw agenda kan je weer lekker volgooien, zonder je schuldig te voelen tegenover je lover. Als jij te moe bent, ben jij simpelweg te moe en draai jij je zonder schaamte nog even lekker om. Jij hoeft niet meer bang te zijn dat jullie relatie kapot gaat, omdat jullie te weinig bewegen. Want jij vindt vast wel één moment in de week, waarin jullie heerlijk van elkaar kunnen genieten! 

Hoe vaak per week geniet jij van je lover?