Beauty
Beauty

Waarom minimalistische sieraden zo fijn zijn

De veelgehoorde uitspraak van Ludwig Mies van der Rohe: less is more, mogen we allemaal wel wat vaker toepassen in het leven. Groot en veel kan een keer mooi zijn, maar uiteindelijk heeft minimalistisch toch meer charme! 
 
Het kan je outfit helemaal afmaken als jij een flinke statementketting om je hals hebt hangen, maar als je eerlijk bent, ben je toch wel snel op dat ding uitgekeken en handig is-ie eigenlijk ook niet. Wij gaan liever voor minimalitische sieraden! Waarom? Wij hebben onze redenen: 

 
Je kunt het om laten
Als je flinke oorbellen in hebt, is het verstandig om ze voor het slapengaan uit te doen, maar die kleine schattige knopjes of ringetjes kun je mooi inlaten. En ook als je onder de douche wilt stappen, kun je ze inhouden, mits ze van zilver of goud zijn natuurlijk. Anders verkleuren je sieraden snel. 
 
Het is chic
Grote sieraden kunnen best wel schreeuwerig zijn. Kleinere sieraderen daarentegen zijn vaak elegant omdat het zo klein is. Natuurlijk moet je dan niet 10 kleine kettinkjes om je hals hangen, maar als je het er bij een paar laat, zit je altijd goed. 
 
Het verveelt minder snel 
Grote sieraden vallen vaak heel erg op, maar om die reden gaan ze ook sneller vervelen. Grote kettingen kennen vaak veel details en het ontgaat niemand dat je die ketting draagt. Hierdoor ben je snel toe aan afwisseling. De kleinere, verfijnde sieraden zijn subtieler waardoor je minder snel op ze uitgekeken raakt. 

 
Het valt veel beter te combineren  
Als je kleine sieraden hebt, kun je ze makkelijk met andere kleine sieraden combineren. Zilver past mooi bij zilver en goud pas mooi bij goud. Maar als je hele fijne sieraden draagt, kun je ook best een mooie combinatie van goud en zilver creëren. Bovendien kun je kleine sieraden ook makkelijk met je outfit combineren. Twee vliegen in een klap dus! 
 
Je oren kunnen het gewicht goed aan 
Hele mooie grote oorbellen zijn ware eyecatchers. Als je een feestje hebt en je haar opgestoken draagt, kan het je outfit helemaal afmaken. Maar voor je het weet gaan je oorlellen toch een beetje pijn doen. Minimalistische oorbellen zijn op zo’n moment je beste vriend. Ze wegen bijna niets waardoor je oren geen pijn gaan doen en waardoor je het in kunt houden als je na een avondje stappen vermoeid op bed wilt ploffen. 
 
Wat vind jij mooier? Minimalistisch of mag het van jou wel wat groter?