Seks & relaties / Seks
Seks

Gouden regels voor gezonde seks

Seks is heerlijk, daar zijn wij vrouwen het unaniem over eens. Maar naast het feit dat seks ons ultiem genot biedt, is het ook nog eens heel erg gezond om af en toe een potje te vrijen! Okay, seks is healthy. Maar wat is dan healthy seks

Het vermindert stress, geeft je een stralende huid en je verbrandt ook nog eens een flink aantal calorieën met een hete sessie. De healthy benefits van seks zijn onder ons vrouwen natuurlijk al lang bekend. Daarom verdwijnen we ook maar al te graag tussen de lakens. Maar is er nog een verschil tussen de soorten seks? Is bijvoorbeeld een bepaald standje gezonder voor je dan een andere positie? Of word je gelukkiger van seks met je lover dan met een scharrel? Is het belangrijk dat je een bepaald aantal keer per week vrijt? En hoe zit het eigenlijk met de duur van de daad? Is een half uurtje voldoende, of moet je een uur zweten om fit te blijven? Stop maar met malen en je hersens kraken. Gezonde seks is simpelweg;  
 

 

… Vrijwillige ongedwongen seks. Het maakt niet uit hoe vies of ruig de seks is, zolang beide (of meerdere) partijen toe stemmen, zonder dwang, is het oké. Toestemming en daarmee jezelf overgeven is belangrijkste ingrediënt voor gezonde seks.
 
Safe seks, want jij wil je gezondheid toch niet op het spel zetten? Gebruik altijd een rubbertje, een betrouwbaar anticonceptiemiddel en mocht je een stapje verder gaan in je relatie… Laat je allebei testen voor de rubbertjes in de prullenbak verdwijnen.
 
(Body) language, communiceer! Of dit nu via lichaamstaal is of dat jouw woorden hem instructies geven… Als iets niet goed aanvoelt is het ook belangrijk dat je dit uitspreekt. 
 
… Eerlijkheid duurt ook tussen de lakens het langst. Fake geen orgasme en heb je een ultieme fantasie? Spreek deze dan uit… Hij gaat jou echt niet zomaar vastbinden als jij hier niet om vraagt en vice versa. 
 
… Respecteer elkaars gedachten, lichaam, grenzen, verwachtingen en freaky fetishNo jugdments, maar volledige acceptatie! 
 
… … Al is het fijn om sommige grenzen te overschrijden, het is wel belangrijk dat je grenzen stelt! Een keer iets proberen kan geen kwaad, maar alleen als jij je hier comfortabel bij voelt! 
 
… Een comfortabel gevoel is dan ook the key tot hemelse seks. Geeft jouw partner jou een sexy en zeker gevoel? Dan voelt het automatisch al heel fijn om met hem tussen de lakens te duiken. 
 
… Het gaat om de reis, niet om de bestemming! Natuurlijk is een orgasme geweldig, maar voorspel en intiem zijn ook! Het gaat om het genot in het algemeen. En is ‘de bestemming’ bereikt? Dan komen jullie toch lekker samen tot rust van de lange reis? Wordt het een kroelsessie of een vreetfestijn? 
 
 
… Kortom; het is belangrijk dat jullie beiden genieten. Wat natuurlijk betekent dat jullie jezelf helemaal laten gaan in het moment. Als jij na de daad niet voelt alsof je de hele wereld aankunt, dan doe je echt iets mis! 

Wat is voor jouw de definitie van healthy seks?