Deze type klasgenoten heeft iedereen (gehad)

Vrije tijd door Fadak
Heb je ook weleens van die momenten in de klas waarop je om je heen zit te kijken en dan beseft hoe verschillend iedereen eigenlijk is. De één is opvallender dan de ander en dat is natuurlijk hetgeen wat iedere persoon uniek maakt. 
 
Toch heb je vanaf de basisschool tot aan de laatste jaren van je studie altijd een aantal type klasgenoten die je weer terugziet komen. Van de nerd tot aan de popie jopie van de klas waar iedereen bij wil horen. Wij weten zeker weten dat ook jij bij deze types in de klas zit of hebt gezeten! 
 

 
#1. Nerd, nerd, afgekeurd 
Iedere klas heeft wel een persoon die een smartass is, maar er dan ook echt keihard voor werkt. Vaak werden ze heel aardig gevonden, maar vonden we ze ook een tikkeltje vreemd. Maar zodra het tijd is om groepjes te maken voor een project, zijn de nerds heel populair. 
 
#2. ‘Ik heb echt niet geleerd’ en vervolgens een dikke vette 8 halen!
Elke keer als je een tentamen hebt, is er een aantal mensen die even een paar keer moeten herhalen dat ze echt NIET geleerd hebben en het totaal niet gaan halen. Maaaaar... zodra de hele klas de cijfers terug krijgt hebben de mensen die het hardst riepen het niet te halen de hoogste cijfers. Stelletje aandachttrekkers. 
 
#3. Degene die overal een wedstrijd van maakt 
Dit type maakt overal een competitie van en zal er ALLES aandoen om het hoogste cijfer van de klas te halen. En als het die persoon weer gelukt is om het hoogste cijfer te halen, dan krijgt iedereen dit te horen. Oh, en als er iemand anders een hoger cijfer krijgt.. oeioeioei! Daar worden ze niet blij van. 
 
#4. Topsporter
De gymlessen zijn de momenten waarop deze persoon zich helemaal kan uitsloven. Als er een spel in een team wordt gespeeld wil iedereen zich daarbij aansluiten. De gymdocent vindt deze leerling helemaal het einde en mag dan ook vaak dingen voor doen. 
 
#5. De persoon die iedereen aardig vindt 
Ze zijn ook echt heel aardig en doen geen vlieg kwaad. Deze klasgenoot is zo lief, dat sommigen niet begrijpen hoe ze het allemaal volhouden. Waar halen ze het geduld vandaan? Meestal hebben ze een paar beste vrienden/vriendinnen, maar verder kunnen ze met iedereen opschieten. 
 
#6. De verlegen persoon 
Je hoort ze en ziet ze bijna niet. Ze worden door iedereen aardig gevonden, maar dat komt omdat ze bijna niet opvallen. 
 
#7. De druktemaker 
De druktemaker is meestal ook een beetje gek. Meestal komen ze opeens met hele random opmerkingen en acties waar iedereen of om moet lachen of juist helemaal NIET. Leraren kunnen deze leerlingen niet uitstaan, maar de medeleerlingen kunnen het soms wel waarderen, omdat het zorgt voor afwisseling in de les. 
 

 
#8. Popie jopi 
Deze klasgenoot wordt altijd omringd door allerlei mensen. Vaak hebben ze ook contacten met mensen uit andere klassen en zelfs met oudere mensen op school. Iedereen probeert de popie jopi te vriend te houden. Alleen 9 van de 10 keer wordt deze persoon heel irritant gevonden. Dan komen ze een beetje arrogant over en hebben ze het hoog in hun bol.  
 
#9. De pestkop 
Jammer genoeg zitten deze er ook tussen. Ze hebben zelf vaak iets heel vervelends meegemaakt en reageren dit dan af op anderen. Ze zijn vaak ook onzeker en zoeken vaak een ‘zwakker’ persoon die ze dan kunnen treiteren. En deden ze dit nou in hun uppie, dan kon degene die gepest werd nog voor zichzelf opkomen. Maar helaas worden er altijd zoveel mogelijk mensen van de klas opgestookt tegen de slachtoffer. 
 
#10. Het pispaaltje van de klas 
De slachtoffer van de pestkop. En iedereen doet maar mee, omdat ze bang zijn dat zij anders de volgende zijn die de dupe worden. 
 
#11. De rebel 
Deze persoon zoekt altijd de grenzen op, of het nou bij de leraren is of bij zijn klasgenoten. Ze worden vaak door leraren de klas uitgezet en hebben als het ware een plekje gereserveerd bij de directie. Niet dat de gesprekken iets met hen doet, streken uithalen blijven ze. Voldoendes halen is dan ook vaak erg lastig voor de rebel. 
 
#12. Gossip girl
Het slachtoffer van de Gossip Girl verschilt per keer. Zodra iemand iets beschamends heeft gedaan, wordt dit binnen no-time door haar verspreid. Niemand is veilig bij de roddeltante. En er zijn altijd genoeg meiden die met haar om willen gaan om het laatste nieuws te kunnen horen. 
 
#13. Lazy smartass 
Deze leerling hoeft alleen maar zijn koppie erbij te houden tijdens de les en haalt zo een voldoende tijdens de tentamens. Iedereen is jaloers op hem of haar, omdat de rest wel moet werken voor een voldoende. Maar helaas kom je er later minder goed mee weg door alleen slim te zijn en er niet voor te werken. 
 
Welke type ben jij in de klas?