5 klasgenoten waarbij je vroeger niet in de klas wilde zitten

Vrije tijd door Kimberly

Yes! Weer een jaartje over. Maar: zat je wel of niet bij je hartsvriendin? Of ging je stom genoeg naar meneer Cor die uit zijn mond stonk naar koffie? Eigenlijk was alles oké, zolang je maar niet bij de volgende klasgenoten in de klas zat.

Nico Neuspeuteraar

Terwijl juffrouw Marieke jullie de tafel van vijf leerde, plakte Nico er nog eentje ónder de tafel. Als je begrijpt wat ik bedoel. Vies vond je dat gegraai in zijn snotkoker altijd. En hoe meer je je best deed om er niet naar te kijken, hoe vaker je het juist wél zag. Zelfs tijdens Handvaardigheid kon Nico het niet laten om een groene korrel tussen zijn mozaïeken werkje te kitten. Om dan nog maar te zwijgen over de rekenlessen waarin hij het groene slijm tussen de bladzijdes plakte – om twee dagen later de bladzijdes van het desbetreffende boek niet meer uit elkaar te kunnen krijgen. Maar waar je je nog het meest over verwonderde was Nico’s kuif. Kreeg hij ‘m nou zo stijf met gel, of doordat hij regelmatig zijn hand onder zijn neus schoof en deze rechtstreeks door zijn haar liet gaan? Het bleef je een raadsel. Maar één ding wist je zeker: Nico was geen fijne klasgenoot. Harm Hoogbegaafd 

Met een pakje Prince Ministars en zijn Rubiks-kubus zat hij in de pauzes op het schoolpleinfort. Meespelen met Apenkooi? Dat wilde hij nooit. “Geen zin”, zei hij dan. Wat Harm een bijzondere klasgenoot maakte, was dat-ie standaard met een beloningssticker op zijn voorhoofd liep. Waarom? Hij leerde dan wel nooit, toch haalde hij altijd dikke vette tienen. Hartstikke frustrerend was het dan ook dat jij altijd met een mager zesje thuiskwam. En dat terwijl je moeder je twee weken lang had overhoord. Niet eerlijk! Jij wilde óók een keer een 'Goed Gedaan'-sticker. Zelfs tijdens de Engelse les scoorde je niet hoger dan Harm. De Engelse woordjes die jullie om de beurt hardop moesten voorlezen sprak hij feilloos uit. Woorden als ‘famous, ‘aunt’ en zelfs ‘breakfast’ rolden vloeiend uit zijn mond. “Well done Harm”, zei de juf dan altijd. Terwijl jij iets van “Keep trying” kreeg. Bluh! 

Paulien Populair

Het zal je niks verbazen als Paulien binnenkort op de buis verschijnt bij Het Mooiste Meisje van de Klas. Want dat was ze, kun je nu wel toegeven. Toen je bij haar in de klas zat niet. Toen was je retejaloers op d’r. Van alles wat jij had of bezat, had zij de betere variant. Had jij haar tot op je schouders? Dan had zij een vlecht tot op haar kont. Had jij een vulpen? Dan liep Paulien met een coole 8-kleurenpen in haar rekenboek te krassen. En als jij apetrots jouw Rapunzel-gum liet zien, kwam Paulien met een kneedgum aanzetten. “Rapunzel is zó groep 4”, zei ze dan. Paulien was gewoon populair, en daar nam ze het ook van. Zo had Kristel een keertje Jaw Breakers mee naar school. Iedereen hoopte er eentje te krijgen, maar niemand die een hete kaneelbol van Kris kreeg. Behalve Paulien. Waarom? Ze beloofde Kristel een erkend lidmaatschap van haar zelfgecreëerde meidengroep: Girls4Ever. En jij? Jij deed – zonder kanneelbol – de zoveelste poging om het wachtwoord van dit clubbie te raden. 

Kiki Klikspaan 

Zat jij knikkebollend te 'luisteren' naar de les van juffrouw Sjaan? Dan wist de juf dat meteen. Ook als je héél stiekem briefjes schreef naar je hartsvriendin twee rijen verderop wist ze dit binnen no time. Of ze het zesde zintuig bezat? Nee. Wel een leerling, genaamd Kiki, wiens tweede hobby het verklikken van andere klasgenootjes was. Het ergste was nog dat ze er ook hoogstpersoonlijk voor zorgde dat juffrouw Sjaan de briefjes overhandigd kreeg. En daar waren jullie allerminst blij mee. Op het briefje stond namelijk een lelijk getekende juffrouw Sjaan en uiterst geheime informatie zoals op wie je een oogje had en dat je voor het eerst een bh droeg die dag. Gevolg was dat je deze informatie met een rode boei vooraan in de klas stond voor te lezen. Fijn Kiki, heel fijn. Aard Against-the-girls

Terwijl de meeste leerlingen uit groep 6 zich bezighielden met Flippo’s uitdelen en bonken rollen, vermaakte Aard zich met het plakken van uitgekauwde Bubblegums in paardenstaarten, het tackelen van Annika, Maike en Tiny tijdens gym en inktbolletjes van vulpennen in Penny-agenda’s stoppen. Met zijn 50 Cent-shirt, chocoladesigaretten in zijn broekzak en uitgeharde spikes door de gel kwam Aard – meestal te laat – de klas binnen gesjokt. En daarmee maakte hij meteen zijn 'statement'. Ofzo. ‘Flauw’ vonden de meeste meisjes hem dan ook. Maar sprak je de woorden ‘meisjes plagen, kusjes vragen’ uit, dan kon je het schudden naar een vlekvrije agenda. Dus dat deed je dan maar niet. Chantage. Pure chantage. 

Welk klasgenootje kon jij wel achter het schoolbehang plakken?