Herkenbare momenten als je vroeger de nerd van de klas was

Lifestyle door Elsemieke

Tot afgrijzen van je klasgenoten stak je altijd als eerste je hand op als de leraar een vraagt stelde en het liefst ging je ook nog tegen hem in. Met je neus altijd en eeuwig tussen de boeken hoorde je niet bepaald tot de cool kids.
 
Onze schooltijd, dear God wat missen we die tijd soms. Alhoewel we af en toe gillend gek werden van de stapels huiswerk was het ook een plek waar je de tijd van je leven hebt gehad. Alhoewel… voor sommigen was dit niet altijd een tijd van vriendjes, feestjes en keten. Herkenbaar? Dan behoorde je waarschijnlijk tot de club van niet zo populaire kinderen, oftewel de nerds! Nu ben je harstikke trots op dat goede stel hersens, maar vroeger zat dat toch wel anders.   


 
Handjes omhoog
Als een echte nerdy betaamt stak jij op school altijd ijverig je vinger in de lucht als er wat gevraagd werd. Tot irritatie van je klasgenoten, want zij stonden aan het einde van de les te trappelen om naar huis te gaan. Vaak genoeg keek de docent met opzet langs je heen om de anderen ook een kans te geven, maar die hielden zich wijselijk stil. 
 
Redder in nood 
Als je klasgenoten een opdracht van hun huiswerk niet snapten kwamen ze al snel bij jou terecht. Je wist nu eenmaal overal wel wat van, je leek net een wandelende encyclopedie. Mensen maakten stiekem een beetje misbruik van je. Hierdoor moest je anderen vaak allerlei dingen uitleggen en geef je waarschijnlijk nog steeds de nodige bijles aan familieleden, vrienden of vage kennissen. 

Houte klaas
In tegenstelling tot je grote kennis van allerlei vakken was je een echte leek op sportief gebied. Sterker nog, je had er een gruwelijke hekel aan. Houten Klaas als je was zat je veel liever met je neus in de boeken dan met je neus op een of andere zweterige fitnessmat. Met jouw motoriek begon je al te gillen als er aan de andere kant van de zaal een bal jouw kant op kwam. Awkward!


 
Catchy bril 
Waren je klasgenoten zich vanaf hun twaalfde al zeer bewust van hun uiterlijk, jij moest je looks hebben van die zogenaamd hippe bril die je moeder in de aanbieding had gescoord. Bovendien waren de hippe montuurtjes in jouw tijd nog niet zo in overvloed als dat tegenwoordig het geval is. Met enorme jampot glazen betrad je de wereld heel anders dan je vriendinnen die zich al druk maakte om een scheef plukje haar. 
 
Lekker stoffig
Urenlang zat je vroeger met je neus in de boeken en eigenlijk doe je dat nog steeds. Je las de hele bibliotheekafdeling van de school binnen no-time uit, tot afgrijzen van je vriendinnen. Hoe kan een mens in hemelsnaam zoveel tijd doorbrengen tussen stoffig oud papier? Geeft niets dat ze het niet begrepen, des te vaker kon jij in je eigen wereld doorbrengen. 

Was jij vroeger ook altijd het nerdy-type?