Lifestyle / Eten
Eten Video

Is avocado groente of fruit? Zo is het met onze groentekennis gesteld

Nu de Nationale Week Zonder Vlees gisteren van start is gegaan, is het misschien wel leuk om te zien hoe het met onze groentekennis gesteld is. Dat vond ook HelloFresh, die onderzoek deed onder 1000 Nederlanders. Wat blijkt? Van heel veel groenten weten we eigenlijk niet eens wat het is. 

Bimi?!

Nederlanders zijn nog altijd dól op de ouderwetse pieper: maar liefst 54% koopt aardappelen als hij in het groenteschap staat, gevolgd door sperziebonen en broccoli. Venkel en pastinaak blijken minder popuplair. Misschien omdat we niet precies weten wat het is? Dat is namelijk wel vaak het geval met groenten als knolraap, maar liefst 56% herkent deze groente niet. Voor bimi, je weet wel het soort kleine broccoli/asperge-achtige ding, is dit 42%. En zelfs spinazie (!!!) wordt door 28% niet herkend! 

Avocado... groente of fruit?

Verder vinden we het nogal lastig om fruit en groente te onderscheiden. Wist je dat bijvoorbeeld meloen een groente is? Nope, wij ook niet. En 98% van Nederland ook niet. Andersom kennen we er ook eentje: zo is aubergine juist fruit, net als avocado en tomaat. 

Nieuw video