Huh? Ali B vrijdag grote afwezige bij uitspraak in rechtszaak

Media door Alyssa

Ali B zijn advocaat, Bart Swier, heeft laten weten dat de rapper vrijdag niet aanwezig zal zijn bij de rechtszaak. Say what?! De reden van zijn afwezigheid is niet duidelijk, maar het OM eist in ieder geval drie jaar cel voor de rapper.

Opvallende keuze

Volgens RTL Boulevard-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp is deze keuze behoorlijk opvallend. De rapper was tijdens het proces altijd op de voorgrond, maar misschien hebben ze hem nu geadviseerd om thuis te blijven?

Waar draait het om?

Laten we even een snelle recap doen: Ali wordt verdacht van het verkrachten en aanranden van de 20-jarige Naomi M. op het schrijverskamp van Ronnie Flex in Heiloo. Daarnaast gaat het om de vermeende aanranding van Jill Helena, die hij leerde kennen bij The Voice of Holland en de verkrachting (of poging daartoe) van Ellen ten Damme. "Uit het dossier komt het beeld naar voren van een dominant en manipulatief persoon, die geen nee accepteert", weerklonk het geluid in de rechtszaal.

Grensoverschrijdend gedrag niet getolereerd

De officier van justitie liet in de rechtszaal weten grensoverschrijdend gedrag niet wordt getolereerd, ook niet bij een bekende Nederlander. “Het loont om naar de politie te stappen”, aldus de officier van justitie. De rapper kwam vervolgens aan het woord, waar de tranen over zijn wangen rolde en hij alles ontkende. Hij verklaarde hierbij dat het verhaal twee kanten heeft. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen.” Volgens de officier van justitie ging de rapper zó plotseling en onverwacht te werk, dat de slachtoffers geen weerstand konden bieden. "Hij had geen enkel respect voor hun lichamelijke integriteit, maar was enkel bezig met zijn eigen gerief.”

Uitspraak in rechtszaak Ali B op 12 Juli

Op 12 juli doet de rechter naar verwachting uitspraak in deze zaak. Als verkrachting bewezen wordt geacht, kan de rapper maximaal twaalf jaar de bak in draaien.

Bemoeienis van advocaten 

Inmiddels blijkt dat naast de advocaat van Ridouan Taghi, ook omstreden Khalid & Sophie-presentator Khalid Kasem zich heeft bemoeid met de zedenzaak. "Eind mei werd ik gebeld door Khalid Kasem. Hij vroeg mij of ik ervoor open zou staan om persoonlijk met B. in gesprek te gaan", bevestigt Sébas Diekstra na berichtgeving van RTL Boulevard. Hij staat het slachtoffer Jill Helena, voormalig finalist uit The Voice of Holland, bij in de zaak. "Meer dan dat was het niet. Het werd mij direct duidelijk dat dit voor de verdachte een andere manier was om cliënte alsnog richting mediation te krijgen."

Lees ook: Maxime Meiland noemt de rapper 'arrogant monster' na eis OM