Op deze leeftijd maak je de beste vriendschappen

Relaties door Anne-Fleur

Een goede vriendenkring om je heen hebben is heel belangrijk voor je. Alle vriendschappen die je maakt zijn waardevol. Of je iemand nu al vijftien jaar kent, of nog maar zes maanden. Wist jij dat er een leeftijd is waarop je de beste én meeste vriendschappen maakt? Welke leeftijd dit is en waarom leggen we natuurlijk haarfijn voor je uit. Lees gauw verder!

Lees ook: Deze sterrenbeelden blijven altijd bevriend met hun ex

Leeftijd voor de beste vriendschappen

Eigenlijk kun je op elke leeftijd vrienden worden met iemand. Jong of oud, het maakt allemaal niet uit. Toch is er een periode in je leven waarop je meer vriendschappen creëert dan andere leeftijden. Dit kunnen low maintenance vrienden zijn, maar ook besties die je bijna dagelijks ziet. De periode waarin je dus veel vriendschappen maakt zijn je late tienerjaren tot en met je 25ste. Daarbij zijn deze vriendschappen ook meteen je dierbaarste. De precieze leeftijd waarin mensen vaak veel vrienden maken is 21 jaar. Had jij dit verwacht? En waarom is dit eigenlijk zo?

Waarom?

Verschillende factoren dragen bij aan het maken van een goede vriendschappelijke connectie. Een van die factoren is dus je leeftijd. De reden waarom je de meeste vriendschappen creëert rondom je 21e levensjaar, is omdat je op deze leeftijd al ietwat levenservaring hebt, maar tegelijkertijd ook allerlei nieuwe fases instapt. Je weet dus al wat voor normen en waarden jij zoekt in een vriend, maar staat ook nog steeds open voor nieuwe mensen en persoonlijkheden. Anderzijds weet je ook wat je niét zoekt in vrienden. Als 21-jarige ben je vaak nog volop in de weer met school en werk, waarbij je makkelijk nieuwe mensen ontmoet. Vergeet ook het uitgaan niet; dit is wederom een plek waar je flink wat vrienden bij elkaar kunt sprokkelen.

Diepere connectie

Omdat je dus eigenlijk in een oude én nieuwe fase zit kun je diepere connecties opbouwen met nieuwe mensen. Dit kan gaan over dezelfde interesses die jullie hebben, maar ook over levensfases, financiële afhankelijkheid en algemene vrijheid. Wanneer je nieuwe vriendschappen maakt en je daarbij meteen een diepere connectie hebt, dan weet je bijna wel zeker dat dit niet zal verwateren. Als een vriendschap gebaseerd is op échte gebeurtenissen en je elkaar kiest als vrienden, zul je een vriendschap maken die super veel waard is en je leven af en toe echt een stukje leuker maken. Koester dit!

Lees ook: ⁠⁠Deze momenten komen in iedere vriendschap voor