Zo zet jij jouw vader in het zonnetje met Vaderdag

Vrije tijd door Maya Luz

Zondag is het Vaderdag! Onze vaders betekenen natuurlijk ontzettend veel voor ons. Vaderdag is dan ook de perfecte dag om aan ze te laten weten hoeveel ze voor ons betekenen. Dit is hoe jij jouw vader in het zonnetje kan zetten met Vaderdag.

Lees ook: Dit zijn de leukste activiteiten voor Vaderdag

Verras hem met kaartjes voor iets waar hij al heel lang heen wil

Of je vader nou een sportliefhebber, muziekfan of theaterpersoon is, voor Vaderdag zijn kaartjes altijd een goed cadeau idee. Geef hem kaartjes voor iets waar hij al heel lang heen wil maar nog nooit heen is geweest. Dit kan zijn omdat hij de kaartjes te prijzig vond of omdat het er simpelweg nog nooit van is gekomen. Je kan ervoor kiezen om genoeg kaartjes te kopen voor het hele gezin, of ga voor twee kaartjes zodat hij er een date van kan maken met moeders.

Kook voor je vader

Liefde gaat door de maag toch? Veel vaders houden van koken, maar vooral van lekker eten. Is jouw vader het soort vader dat er vroeger altijd voor zorgde dat er iets lekkers op tafel stond? Verras hem dan met een speciaal diner dat jij en je broers en/of zussen voor hem hebben gemaakt. Laat hem lekker achterover leunen en genieten. Hij heeft het verdiend.

Geef hem een dagje weg cadeau

Mooie herinneringen zijn de beste cadeaus. Voor Vaderdag is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om een kleine stedentrip te maken. Ga naar een stad die je vader erg leuk vindt of die hij nog op zijn bucketlist had staan. Hiermee geef je hem fijne quality time met zijn kids en een hoop mooie herinneringen om nog vele jaren op terug te kijken. Je kan het eerste idee ook hiermee combineren. Geef hem bijvoorbeeld kaartjes voor een voetbalwedstrijd van een buitenlands team waar hij fan van is, en maak er gelijk een weekendje stedentrip van! Twee muggen in één klap.

Neem zijn dagelijkse klusjes voor hem over op Vaderdag

Vaders hebben het ook zwaar! De kans is groot dat je vader genoeg te doen heeft op een dag. Met Vaderdag is het dan ook fijn als hij eventjes zijn voeten omhoog kan gooien en even lekker kan relaxen. Spreek met de rest van de kids af om zijn dagelijkse taakjes over te nemen voor hem. Zo kan hij lekker relaxen. Soms zijn het de kleine dingetjes waar je iemand het gelukkigst mee kunt maken.