Deze musicals in 2024 zijn zeker een bezoekje waard

Vrije tijd door Juliët

Ben jij een echte musicalliefhebber? Lees dan gauw verder. Er komen dit jaar weer heel wat nieuwe musicals aan die zeker een bezoekje waard zijn. Maar welke musicals zijn dit? Welke shows moet je gezien hebben. Van Frozen tot Mouling Rouge. Voor welke ga jij?

 

Deze musicals in 2024 zijn zeker een bezoekje waard

 

1. Frozen

Disney Frozen draait vanaf 31 mei in het AFAS Circustheater in Scheveningen en is een must-see voor jong en oud. Gebaseerd op de populaire Disney-film, brengt deze productie de magische wereld van Arendelle tot leven met spectaculaire visuele effecten en geliefde nummers zoals "Let It Go". Het verhaal volgt de zussen Anna en Elsa in hun hartverwarmende avontuur over familie, liefde en zelfontdekking. Met indrukwekkende kostuums, decorontwerp en een getalenteerde cast, is "Frozen" een perfecte familievoorstelling. Mis deze magische theaterervaring niet.

 

2. Moulin Rouge

Vanaf september dit jaar is Moulin Rouge te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Een musical met onder andere Carlo Boszhard, Martijn Noort en Keoma Aidhen. Een bruisende en adembenemende show met een betoverende mix van muziek, dans en theater. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige iconische film, neemt je mee naar het bruisende Parijs van de Belle Époque, waar liefde, passie en verlangen elkaar ontmoeten in de schitterende Moulin Rouge. Met sensationele choreografieën, weelderige kostuums en een onvergetelijke soundtrack vol klassiekers en moderne hits, belooft deze musical een betoverende ervaring te zijn. Of je nu een fan bent van de film of gewoon op zoek bent naar een avond vol spektakel, Moulin Rouge! De Musical is een must-see voor iedereen die houdt van theater. Mis het niet!

 

3. Sister act

De vrolijke en opzwepende muscial, schittert momenteel op Nederlandse podia met zijn aanstekelijke mix van humor, muziek en een hartverwarmend verhaal. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film, neemt je mee op een hilarisch avontuur vol vriendschap en zelfontdekking. Met swingende nummers en een sprankelende cast brengt Sister Act het publiek in vervoering. Sister Act is een must-see voor alle musicalfans. Mis deze kans niet om jezelf onder te dompelen in de opwinding en vreugde van Sister Act!

 

4. De klokkenluider van Notre Dame

De musical "De Klokkenluider van de Notre Dame" is eind dit jaar te zien op Nederlandse podia met een meeslepend verhaal en indrukwekkende muziek. Het is geïnspireerd op het klassieke verhaal en neemt je mee naar Parijs, waar de prachtige kathedraal en haar mysterieuze klokkenluider het decor vormen voor een ontroerend verhaal van liefde, moed en acceptatie. Een tijdloos verhaal vol emotie, drama en schoonheid.

 

5. Jesus Christ Superstar 

Albert Verlinde presenteert in samenwerking met Senf Theaterpartners en Jaco Kaasschieter een nieuwe versie van de rockopera Jesus Christ Superstar van Time Rice en Andrew Lloyd Webber. Als vanaf 1972 is Jesus Christ Superstart onafgebroken op het Londense West End te zien, waardoor het toentertijd de langstlopende musical ooit was. Dit jaar schittert hij in de Nederlandse theaters. Met krachtige muziek, dynamische choreografieën en een tijdloos verhaal dat relevant blijft, is deze voorstelling een meeslepende ervaring voor iedereen. Of je nu een fan bent van de klassieke rockmuziek, op zoek bent naar een boeiend verhaal of gewoon wilt genieten van indrukwekkend theater.