Say what?! Kandidaten Het Perfecte Plaatje Op Reis in shock door dieronvriendelijke opdracht

Media door Alyssa

Hoewel deelnemen aan Het Perfecte Plaatje Op Reis normaal gesproken een groot feest is en de kandidaten altijd staan te juichen bij elke opdracht, was gisteravond een totaal ander verhaal. De show is opgenomen in Thailand en tijdens de derde aflevering werden de deelnemers compleet verrast toen ze hoorden wat de tweede shoot inhield. En eerlijk is eerlijk, wij begrijpen helemaal waarom!

Attributen voor olifanten? Oh hell no!

De acht overgebleven kandidaten van Het Perfecte Plaatje Op Reis werden naar een olifantenverblijf gebracht in Chiang Mai. Toen er ineens allerlei attributen tevoorschijn kwamen, zoals een strandbal, fiets, dartbord, schildersezel en hoepels, sloeg de stemming om. Gallyon kreeg er direct een 'rotgevoel' van en Fresia moest er ook niks van hebben. Ze zei: "Bij alles wat ik zie liggen, zie ik attributen waarmee olifanten op toeristische plekken van alles moeten doen. Daar krijg ik een beetje een ongemakkelijk gevoel bij."

Tranen en boosheid in Het Perfecte Plaatje Op Reis

Kaj kreeg zelfs een brok in zijn keel van de voorwerpen die voor hem lagen. April was resoluut en zei dat ze hier een lijn moeten trekken omdat het onethisch was. Ook Danny vond dat dit 'niet meer kan' omdat we in een moderne tijd leven. En Mark maakte zich boos: "Als je die troep ziet liggen, dat kan niet!" Fresia riep uiteindelijk: "Dit gaan we niet doen hoor jongens!"

Lees ook: Kaj Gorgels eerlijk over vaderschap: 'Waarom wilde ik een kind, denk ik soms dan'

Plot twist in Het Perfecte Plaatje Op Reis: toch géén dieronvriendelijke opdracht

Maar toen kwam de plot twist in Het Perfecte Plaatje Op Reis. Presentator Tijl legde uit dat ze met de gekozen props helemaal niks gingen doen. Een olifant is tenslotte een wild dier dat je alleen kunt registreren, niet regisseren. Er werden beelden getoond van olifanten die worden misbruikt voor 'toeristisch vermaak', waarvoor ze eerst met een stok met haak worden geslagen. Echt not done! Uiteindelijk moesten de kandidaten een 'art-foto' maken van de olifanten. Susan vond het een fantastische opdracht en zei: "Je weet dat die olifanten hier goed verzorgd worden. Dat is prachtig."

Dierenwelzijn boven alles

Laten we van deze aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis leren en en altijd het welzijn van dieren voorop stellen. Ook op vakantie in Thailand of waar dan ook. Olifanten horen gewoon lekker olifant te kunnen zijn in hun natuurlijke omgeving. Punt uit!

Lees ook: Wil je beginnen met analoge fotografie? Dit zijn de beste point-and-shoot camera’s die er op de markt zijn

Beeld: screenshot uit 'Het Perfecte Plaatje op Reis' RTL / Videoland