Vroom! Met deze tips doe je langer met een volle tank

Lifestyle door Anjali

De gasprijzen zijn bijna niet meer te houden en dat kost nogal wat geld. Maar met deze tips haal je het meeste uit een volle tank.

Volle tank

De gasprijzen stijgen de pan uit, en dat is niet alleen in huis te merken, maar ook bij een tankstation. Een liter benzine kost al gauw twee euro, terwijl dat voorgaande jaren nog niet eens in de buurt kwam van deze prijzen. Je kunt natuurlijk altijd je reis met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets maken, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Daarom zijn hier wat tips om zo lang mogelijk met je benzine te kunnen doen.

1. Cruise control

Heeft jouw auto cruise control? Dan is het handig om deze zo vaak mogelijk in te schakelen. Hierdoor rijd je namelijk een constante snelheid, waardoor je minder benzine verbruikt en langer met de brandstof kunt doen. Zo behoud je langer die volle tank.

2. Schakelen

Wacht jij eerst even tot de auto begint te brommen voor je gaat schakelen? Dit is geen goed idee: schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling om brandstof te besparen. Zo haal je het beste uit je volle tank.

3. Zachter rijden

Hoe harder je rijdt, hoe meer benzine je verbruikt. Je bespaart heel veel geld en benzine door goed op de snelheid te letten en je hieraan te houden. Let wel op dat je niet te langzaam rijdt. Daarnaast bespaart het naast de kosten voor de volle tank ook nog eens een mogelijke snelheidsboete. Tel uit je winst!

4. Licht bepakt

Zorg ervoor dat je auto zo min mogelijk gewicht hoeft te dragen. Hoe zwaarder de auto is, hoe meer brandstof het moet gebruiken om vooruit te komen. Verwijder tassen vol spullen, dakkoffers of losliggende items, om zo min mogelijk gewicht mee te nemen. Ook is een opgeruimde auto altijd fijn.

5. Eco-stand

Heb je een nieuwere auto? Dan is de kans groot dat er een eco-stand in zit. Deze is er natuurlijk niet voor niets, en je raad het al: deze bespaart brandstof. Wel wordt vaak afgeraden deze stand continu te gebruiken, maar af en toe een tijdje kan zeker geen kwaad. Je bespaart er immers wel geld en brandstof mee.

6. Carpoolen

Als je écht op de kosten wilt besparen kun je bijna altijd kiezen om te carpoolen. Niet alleen is het goed voor de portemonnee, het is ook nog eens heel gezellig. Natuurlijk draagt jouw auto meer gewicht en zal die ene keer de benzine wat sneller opgaan, maar met hoe meer mensen je carpoolt, hoe minder vaak je mensen mee hoeft te nemen en hoe minder geld je dan kwijt bent aan de benzine. En de BOB zijn is ook wel eens goed voor je gezondheid.