Deze films en series zijn deze maand te zien op Netflix

Media door Kyra

Netflix staat elke maand weer voller met allerlei films en series. Ook april komt met een aardig winkelmandje. Oude gouden films tot aan een nieuwe crime documentaire? Deze films en series zijn echt aan te raden deze maand!

Lees ook: Dit is waarom je niet teveel moet bingewatchen

Films op Netflix 

The Maze Runner

Deze filmseries is misschien al ouder, maar op 1 april zijn er heel wat oudere films en series op Netflix gezet. The Maze Runner is zo’n film die je op een verveelde avond kijkt. Veel mensen hebben de reeks gekeken toen deze uit kwam, maar anderen hebben er nog nooit van gehoord. Het is dus of een trip back into memory lane, of het is een hele nieuw ervaring.

Thomas, ons hoofdpersonage, ontwaakt in een lift. Hij weet niets meer, behalve zijn naam. De lift stopt op de bovenste verdieping. Als hij uitstapt ziet hij nog wat jongeren, met precies hetzelfde verhaal als hem. Zij overleven daar, omdat de enige manier om te ontsnappen via het doolhof is. Overdag is het doolhof rustig en zoekt men naar de juiste uitweg. Wel is het verstandig om vóór het donker het doolhof uit te zijn. ’s Nachts sluiten de poorten en kruipen de meest vreemde dieren uit hun nest. Lukt het de groep en Thomas om te ontsnappen? Gaat dit zonder tegenslagen of is er meer aan de hand dan dat je denkt?

Pared con pared

Pared con pared, ook wel Love, divided genoemd, is een Spaanse romcom. 12 april mogen we deze film op Netflix verwachten. Een romantische comedy is niet iedereens ding, maar als het je ligt, lijkt deze film een hele goede voor op je lijstje.

Valentina is een pianiste die verhuist naar een nieuw appartement. Ze richt haar appartement prachtig in, met haar piano als middenstuk. Als pianiste is het belangrijk om regelmatig te spelen en te oefenen. Eén nadeel aan het appartement dat ze heeft gekocht; de muren zijn nogal dun. Het geluid van haar piano vliegt dus zo naar de oren van de buurman, David. David is een uitvinder die graag in stilte werkt. Omdat de muren zo dun zijn, Vind David het geen probleem om zijn klachten door de muur heen te vertellen. Hoe loopt dit af? Is dit een klassiek voorbeeld van enemies to lovers of is er meer aan de hand?

Series op Netflix

Baby reindeer

Deze serie is gebaseerd op een gelijknamig theaterstuk en is vanaf 11 april te zien op Netflix. Deze miniserie heeft acht afleveringen, van allemaal rond de dertig minuten. De hoofdgenres zijn drama en thriller, dus als je daar niet van houdt, is het beter als je naar de volgende gaat.

Donny is een comedian die maar weinig geld met zijn werk verdient. Tijdens één van zijn shows begint hij als grap met een vrouw in het publiek te flirten. Op het toneel en in de zaal doet de grap het goed, maar in zijn privéleven komt het ook kijken. Dit geflirt verandert zich namelijk in een obsessie. Deze obsessie is anders dan gewoon op je slaapkamer video’s kijken. Het blijkt steeds erger te zijn, wat mogelijk voor zowel Donny als de vrouw levensverwoestend is.

Dead boy detectives

Deze serie is gebaseerd op een stripverhaal van DC Comics. 25 april gaan we deze verfilming op het doek zien. Dead boy detectives heeft van alles wat. Naast dat het bezig is met het bovennatuurlijke, zit er ook horror en comedy in verstopt. Dit samen met iemand kijken die van totaal andere series houdt dan jij, is een goede optie.

Charles en Edwin zijn twee jonge geesten. Zij zijn jong gestorven, maar hebben geen plannen om al naar the afterlife te gaan. In plaats daarvan willen ze de wereld een stukje beter te maken door vreemde zaken op te lossen. Dit doen ze natuurlijk niet alleen, want hoe willen twee geesten hun informatie aan de wereld meegeven? Daar komt een helderziende bij kijken, die als een soort microfoon voor de twee jongens werkt. De zaken die ze oplossen zijn voor de gewone mens onmogelijk, omdat het bovennatuurlijke er een rol bij speelt.

Documentaires op Netflix

What Jennifer did

De documentaire What Jennifer did is niet voor de zachte mensen. Op 10 april mag iedereen de documentaire op Netflix bekijken, maar wij lichten het alvast toe, zodat je op zijn minst weet waar het over gaat.

Op het eerste oog lijkt het telefoontje van Jennifer naar 911 ‘normaal’. Ze klinkt geshockeerd, omdat haar ouders zojuist zijn neergeschoten tijdens een overval. Al snel blijkt dat Jennifer veel meer weet dan dat ze laat zien. Haar ouders kwamen beide uit Vietnam en waren ervan overtuigd dat hun dochter de perfecte leerling was. Goede cijfers, veel talent en zelfs een groot scholarship. Niets is minder waar. Jennifer heeft namelijk haar hele leven bij elkaar gelogen, om zo haar ouders blij te houden. Wat is hier nu precies gebeurt? Was het echt een overval of is er meer aan de hand?

Our Living World

De docuseries heeft de natuur als middelpunt. Op 17 april vertelt Cate Blanchett ons van alles over onze planeet.

Van het kleinste insect tot aan de koning van de jungle, elk stukje natuur bespreekt Cate. Our Living World is een feestje voor de aarde. Het toont de verbinding tussen allerlei vlakken in de natuur en laat je verbazen hoeveel we verbonden zijn met de dieren en andere natuur om ons heen. Het laat één van de meest bijzondere fenomenen uit het universum zien; het leven.

Lees ook: Deze series op Netflix zijn perfect voor jou als je houdt van bebloede series