Tough love! Waarom jij geluk hebt met een zus

Relaties door Zara

Er gaat niets boven de haat-liefde relatie met een zus. Of je nu blessed bent met een, twee of meer zussen, je hebt meer geluk dan je denkt en het is dus helemaal niet zo gek dat anderen jaloers zijn op jullie band. Om de volgende redenen mag je er bij stilstaan dat een zus hebben eigenlijk geweldig is.

Altijd en overal een maatje

Spontaan de stad in omdat je nog even snel de winkel in moest, maar niet alleen willen gaan? Makkelijk opgelost, want jouw zus is echt een vriendin die 24/7 voor je klaarstaat. Soms heeft ze nog wat overtuiging nodig, maar het is altijd hartstikke gezellig en een win-win voor iedereen.

Ruzies onwijs snel opgelost

Frustraties zijn hartstikke normaal en hoeven niet altijd te worden uitgesproken. Waar je bij je vriendinnen sneller iets door de vingers zou zien, krijgt je zus wel echt de wind van voren. Het is geen nieuws dat zussen kritischer zijn op elkaar - je wilt nou eenmaal het beste voor je zus. Toch betekent dit wel dat je comfortabel genoeg met elkaar bent om glashard en eerlijk te zijn. Zelfs als dat betekent dat er een ruzietje ontstaat. Maar zo snel als die aanwaaide, is die ook net zo snel weer weg. Zie het als een voordeel: je werkt aan je communicatie skills en aan je geduld. Wat leer je toch ontzettend veel van haar, hè?

Extra kledingkast

Hoe irritant het ook is als je je zus met die nieuwe top van jou ziet lopen, die je zelf nog niet eens één keer hebt aangehad - dit voordeel werkt twee kanten op. Even snel duiken in haar kast en dan maar hopen dat je eerder thuis bent zodat ze nooit heeft gemerkt dat je het hebt geleend. A win is a win.

Lees ook: Cadeau ideeën voor je beste vriendin, moeder of zus

Spot-on (relatie)advies 

Jouw zus wil het beste voor jou en zal daarom ook bloedje eerlijk tegen je zijn, zeker als het gaat om een partner. Zij biedt een ander perspectief dan je vriendinnen: hoe zal jouw crush passen binnen de familie? Wat merkt zij aan jou of jouw partner, wat jij niet ziet? Vooral als ze ouder (en wijzer) is, is dit de eerste persoon om jou te hulp te schieten.