Out Of Office-deelnemer Wesley (33) had 2 jaar een burn-out: "altijd op zoek naar het volgende"

Media door Jennifer

In het nieuwe tv-programma Out Of Office worden vijf mensen gevolgd, die voor langere tijd last hebben van een burn-out. We maken daarbij niet alleen kennis met deelnemers Wesley (33), Gemma (41), Hilde (29), Alexandra (52) en Marthin (55), maar ook met de hulpboeren op de zorgboerderij. Zij moeten de mensen met een burn-out namelijk ondersteunen tijdens hun herstel. En alleen al vanwege deze lieve hulpboeren zou je moeten kijken, aldus tv-kijkers op social media.

Wesley in Out Of Office had 2 jaar burn-out

Deze week is het nieuwe tv-programma Out Of Office van start gegaan op NPO1. In dit realityprogramma volgt presentator Joris Linssen vijf mensen, die voor langere tijd last hebben van een burn-out. De redenen hiervoor kunnen erg verschillen. Zo komt het bij de 41-jarige Gemma mede door een stukgelopen huwelijk. Hierdoor verloor ze niet alleen haar man, maar ook haar inkomen, huis en zelfs kinderen. Ineens stond ze er alleen voor. Het zorgde voor een burn-out, maar ook een identiteitscrisis. In het geval van de 33-jarige Wesley ontstaat de burn-out wel, zoals in veel gevallen, door te veel druk op werk. De IT-specialist kreeg de zogenoemde wake-up call door een paniekaanval, die hij plotseling kreeg in de trein onderweg naar werk. "Dat was het moment, dat het echt niet meer ging," vertelt hij. Vervolgens had Wesley twee jaar last van een burn-out.

Lees ook: Hoe herken je een burn-out bij jezelf?

Paniekaanval als wake-up call

In het realityprogramma vertelt hij Joris en hulpboer Astrid (28) over de paniekaanval, dat dus een wake-up call was voor zijn burn-out. Astrid weet eigenlijk niet goed, wat een angstaanval is. Net als bij de andere hulpboeren is ook bij Astrid geen sprake van onder meer prestatiedruk. Zij staan erg positief in het leven. Daarom worden nou juist zij ingeschakeld als ondersteuning voor de mensen met een burn-out. Op de zorgboerderij hebben de mensen met een burn-out eindelijk tijd voor herstel. Iets wat nodig is, want volgens hulpboer Astrid is bijvoorbeeld zo'n paniekaanval "gewoon niet gezond". Tijd voor verandering!

"Slaaf van je ambities"

Overigens is het voor mensen met een burn-out vaak niet makkelijk om te accepteren, dat ze de mentale ziekte hebben. Dit terwijl het juist belangrijk is om over de mentale problemen te praten. Zo is Wesley inmiddels een dertiger, maar begonnen de mentale problemen waarschijnlijk al tijdens zijn middelbareschooltijd. Toen was hij "altijd op zoek naar het volgende". Hij wilde continu maar doorgaan. "Dan ben je dus nooit aan het genieten van wat je doet of oké met iets," zegt hij. Hij wordt er naar eigen zeggen wel gek van. "Een soort slaaf van je ambities," concludeert Joris vervolgens, waar Wesley zich wel in kan vinden. Hij hoopt dat hij met hulp van de hulpboeren aan de slag kan met zichzelf. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Kijkers lovend over hulpboeren

Zes maanden lang werken de vijf mensen met een burn-out op een zorgboerderij. Het gaat hier dus om de 33-jarige Wesley, 41-jarige Gemma, 29-jarige Hilde, 55-jarige Marthin en 52-jarige Alexandra. Op de zorgboerderij helpen zij een aantal hulpboeren met het bouwen van een nieuw clubhuis. Deze hulpboeren blijken trouwens erg leuke mensen, zien we op social media. Zo krijgen ze na de eerste aflevering veel lovende reacties. De hulpboeren lijken op zichzelf een reden om het tv-programma te zien. "Nu al fan van de hulpboeren," schrijft iemand op socialmediakanaal X. Al noemt een ander het tv-programma daarnaast ook een "waardevol programma".

Wel hoopt een Out Of Office-kijker op social media dat één ding wat minder vaak voorkomt. Deze persoon blijkt namelijk minder fan van het gezang van Joris. Ha! Voor de rest is het tv-programma mogelijk dus wel de moeite waard om te volgen. Terugkijken kan via de website van NPO Start.

Lees ook: Zien: in nieuwe tv-programma Out Of Office volgt Joris Linssen mensen met een burn-out