Deze outfits moeten in jouw kast hangen deze lente

Mode & trends door Kyra

De lente komt langzaam steeds dichterbij. Tijd om jouw kledingkast lente proof te maken. Wil je weten wat de trends deze lente zijn? Wij helpen je een handje om de beste outfit te scoren.

Dé lente outfits van dit jaar

Veren

Misschien niet voor de meeste mensen, maar we zien steeds meer veren op het straatbeeld. En nee, dit zijn niet alleen de duiven op de Dam. De veren zijn over het algemeen verwerkt in de top. Soms als een accent, andere keren is het één en al veer. Deze look is vrouwelijk, speels en romantisch. Ga voor een aantal veren waar jij je comfortabel bij voelt en je bent klaar om de stad in te gaan!

Sport jerseys

Je hebt ze waarschijnlijk vorig jaar al langs zien komen, maar ook dit jaar is de look te verwachten. Koop een iets te groot tenue van je favoriete team, of kies er gewoon eentje die je mooi vindt. Stijl het met een wide leg jeans, zodat het niet gaat lijken alsof je onderweg bent naar de voetbalclub.

Naast een sport tenue met jeans, is het ook leuk om een normaal shirtje te stylen met een trainingsbroek. Deze broeken hebben niet per se een fashion achtergrond, maar aan jou om dit wél zo te dragen! Een klein topje, dat zich mooi aan je lichaam sluit, met een trainingsbroek met wijde pijpen, is ook echt een outfit die jij ready hebt.

Sheer

Op zoek naar een sexy lente? Koop dan een sheer top. Deze doorzichtige top is een beetje revealing, maar niet over de top. Doe er een leuke bh onder, of een topje als je je daar comfortabeler bij voelt.

Naast een top zijn er ook rokken en broeken gemaakt van de stof.  Deze zijn wat minder handig om te dragen, maar horen zeker op het lijstje. Wil je ze toch proberen? Draag er een wielrenbroekje onder. Deze heb je vast nog in de kast liggen van vorig jaar.

Metallics

Metallic kennen we vooral van het uitgaan en feesten. Dit jaar zien we dit materiaal ook verschijnen tussen je dagelijkse kleding. Of dit nu een broek, shirt of een petje is, dat maakt niet uit. Ga voor een kledingstuk waar jij je comfortabel bij voelt. Of ga crazy en kies een full metallic outfit. Ook fijn: gebruik de kledingstukken voor het feesten én alledaags, zo heb je al outfits voor meer dan één gelegenheid.

90s chique

De 90’s zijn al langer terug te zien op ons straatbeeld. Gekke printjes, grote outfits of juist kleine, bijna elk fashionmoment is wel herboren tegenwoordig. Nu is het ook de beurt aan de 90s chique look. Deze outfits zijn niet zo uitbundig als de voorgangers. De outfits zijn clean en zijn vaak in het zwart wit, met hier en daar wat aardetinten. Haal de blousejes weer uit de kast, haal een leuk vestje en pak een klassieke pantalon. Deze stijl is tijdloos, dus de kledingstukken belanden niet na een paar keer dragen achterin de kledingkast.

Polo

Polo’s zijn deze lente weer terug van weggeweest. Een nieuwe, oversized polo, of een polo uit het achterste hoekje van de kledingkast, elke variant is welkom. Combineer de polo met een rokje, voor een mooie tegenstelling in stijlen. Bij het dragen van een polo zijn de styling en de accessoires super belangrijk. Helaas is een simpele polo met jeans en sneakers niet wat de modehuizen bedoelen. Doe er een leuk vest over en kies een statement ketting.

Lees ook: De drie kleuren voor lente 2024