Inspiratie nodig? Deze theesoorten zijn mega gezond

Eten door Anne-Fleur

Of je nu een koffieleut bent of een theedrinker: een kopje thee op z'n tijd is altijd lekker. Nu moeten de thee-liefhebber goed opletten, want déze theesoorten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond!

Lees ook: Bijzonder lekker recept voor in het weekend: ijskoffie met honing en zout

Gezonde theesoorten

Even klaar met boring muntthee en op zoek naar een andere soort die ook nog eens gezond is? We've got you. We hebben een aantal lekkere én gezonde theesoorten voor je op een rijtje gezet. Drink je ook eens een keer wat anders.

Witte thee

Trek aan minder cafeïne? Dan is witte thee een goede optie voor jou. Deze thee zit vol met krachtige antioxidanten en bevat dus maar weinig cafeïne. Witte thee is niet alleen goed voor sterke botten, ook remt het ontstekingen en versterkt het je immuunsysteem. Hmm...

Kamillethee

Kamillethee heeft een kalmerende werking, een top thee om te drinken voor het slapengaan dus. Je wordt extra relaxed van deze theesoort, maar het werkt ook goed tegen migraine en menstruatiepijn. Inslaan!

Gemberthee

Voor een rustige en gekalmeerde geest is het slim om een lekker kopje gemberthee te drinken. Last van hoofdpijn of spierpijn? Ook hier is gemberthee je vriend. Daarnaast zou dit warme drankje ook helpen bij allerlei willekeurige kwaaltjes. Drink je deze thee geregeld? Dan werkt het óók nog eens versterkend voor je immuunsysteem. Een echte power-thee dus.

Groene thee

Dit wist je vast al wel, maar groene thee is ook een mega gezonde theesoort. Misschien zelfs wel de gezondste van allemaal! Groene thee heeft veel eigenschappen die ontstekingen kunnen remmen, virussen kunnen tegengaan en bacteriën kunnen doden. Net als de gemberthee ook al zo'n power-thee. Ben je gestresst of extreem vermoeid? Kies dan ook eens voor een kopje groene thee.

Zwarte thee

In deze thee mag dan wel wat cafeïne zitten, maar dan maakt 'm niet per se minder gezond. Zwarte thee, zoals Earl grey of English Breakfast, is ook een erg gezonde theesoort. Deze thee helpt bij concentratieproblemen en zorgt er uiteindelijk voor dat je een super-focus hebt. Doordat er wat cafeïne in de thee zit, stroomt er meer bloed naar je hersenen, waardoor je dus die super-focus krijgt.

Hoewel het kleine beetje cafeïne in deze thee niet heel erg is, moet je er natuurlijk niet te veel van nemen. Al met al is deze thee alsnog gezonder dan een kopje koffie wat betreft de cafeïne.