Schoonmaakhack: knoflook in de toiletpot

Vrije tijd door Anjali

We proberen van alles om ons huis schoon te houden, maar wedden dat je nooit van deze lifehack gehoord hebt? Dit is hoe je je toilet schoonhoudt met knoflook.

Een schone wc

Tijdens het schoonmaken van het toilet grijpen we al snel naar chemische en hardnekkige middeltjes. Dat is niet gek, want het maakt effectief schoon. We raden je dan ook niet aan deze middelen weg te gooien, maar om juist eerst natuurlijke alternatieven te gebruiken, voor je aan de chemische methodes gaat. Neem bijvoorbeeld een teentje knoflook. Ja, dezelfde die je ook in je eten doet. Het enige dat je hoeft te doen is dat teentje in de toiletpot te gooien en het niet meteen door te trekken. Doe dit dan ook 's nachts, zodat de wc nauwelijk of helemaal niet gebruikt wordt. Maar waarom is het nu goed om dit in de wc te leggen?

Knoflook als wondermiddel

Knoflook is niet alleen lekker in een gerecht, maar werkt als wondermiddel voor nog veel meer dingen. Zo werkt het bijvoorbeeld ontsmettend en ontstekingsremmend en bevat het allicine. Allicine geeft het gewas niet alleen een sterke smaak en geur, maar het zorgt er ook voor dat het schimmels tegenhoudt en tegen bacteriën beschermd. En dat is nu precies wat we willen dat het doet in ons toilet.

Hoe werkt het?

Leg 's nachts een gepelde of geplette teen knoflook in de wc en laat deze zitten. Ga dan ook zo min mogelijk naar het toilet in de nacht. In de ochtend kun je 'm gewoon doorspoelen, dus je hoeft 'm er niet met je handen uit te gaan vissen. Herhaal dit proces ongeveer twee keer per week, naast je normale schoonmaakbeurt. Een andere slimme optie: zet een kan heet water op, en maak thee van knoflook. Hoe je dit doet? Meng heet water en ongeveer vier gepelde, gesneden of geplette teentjes in het water. Laat het water vervolgens afkoelen en giet het in de wc. Laat nog een paar uur tot een nachtje zitten en je ziet dat je toilet brandschoon is!