Wat betekent nu de volgorde van je Instagram Story kijkers eigenlijk?

Media door Juliët

Heb jij je altijd al eens afgevraagd wat nou eigenlijk de volgorde van je Instagram Story kijkes betekent? Wij in ieder geval wel! Om een of andere reden lijkt het alsof altijd dezelfde mensen bovenaan onze weergavelijst staan. Zijn ze obsessed? Of is het gewoon dat ze als eerst het verhaal bekijken. We hebben antwoorden nodig!

Hoe bepaalt Instagram de volgorde van kijkers op je Story?

Hoe zit het nu eigenlijk precies met de volgorede van je kijkers? Hier hebben wij gelukkig een antwoord op. Zodra een verhaal minder dan 50 weergaven heeft en nul interacties (hartemoji), dan staat de volgorde in omgekeerde chronologische volgorde van de mensen die het bekijken. Zodra je verhaal meer dan die 50 kijkers heeft bereikt, dan wordt de lijst gesorteerd met mensen waarmee je de meeste interactie hebt. Zijn dit dan stalkers? Niet per se, maar het heeft wel invloed. Zodra jij iemands account vaak bekijkt, dan houdt Instagram dit bij. De volgorde van je Story-kijkers is dus gebaseerd op je activiteit en de mensen waar je het dichtst bij staat. Bezoek je hun profiel of like je hun post of reageeer je juist. Allemaal factoren die meespelen. Het is eigenlijk te vergelijken met je postfeed. De accounts waarmee je de meeste interactie hebt, staan bovenaan.

Wat betekent de volgorde van je kijkers op je Story? 

Je zou denken dat de bovenste persoon in je lijst geobsedeerd is door jou. Helaas is het net even allemaal wat anders. Het lijkt er namelijk eerder op dat het juist andersom is. De bovenste mensen in de lijst lijken de mensen te zijn waarmee we de meeste interactie hebben, door berichten leuk te vinden of juist hun profiel te bezoeken. Zodra jij dus de berichten van diegene vaak liked en ook veel mee omgaat, dan is de kans groot dat het tweerichtingsverkeer is. Het klinkt eigenlijk ook wel logisch, dat de mensen waarmee we het meest mee omgaan, bovenaan onze lijst staan. De volgende keer hoef je dus niet te vragen aan iemand "Why are you so obsessed with me?"

Waarom doet Instagram dit? 

Misschien heb je wel eens gehoord van algoritmes? Instagram werkt hier ook mee. Het zorgt er namelijk voor dat er geen sprake is van willekeur bij de Stories. De app gaat op zoek naar patronen in jouw gedrag en haalt daaruit bepaalde accounts naar voren. Instagram doet dit, zodat de app voor jou leuker wordt. Je krijgt zo namelijk geen Stories te zien van mensen die jij minder interessant vindt. Jij bezoekt dus sneller Instagram, want je krijgt accounts te zien van mensen die je wel leuk vindt.