S10 gaat Nederland vertegenwoordigen op Eurovisie Songfestival (en zo klinkt dat)

Media door Laura

Eh wie? Ja, dat was ook precies onze eerste reactie. Het is zangeres/rapper Stien den Hollander (S10) die Nederland zal vertegenwoordig op het Eurovisie Songfestival 2022 in het Italiaanse Turijn

stien den hollander

Lees ook: FOTO's: Zusje van Max Verstappen (22) bevallen van tweede kindje

Eurovisie Songfestival 2022

In de wandelgangen van mediahoofdstad Hilversum werden de namen Maan en Lakshmi genoemd, maar het is de vrij onbekende artiest S10 die ons gaat vertegenwoordigen op Eurovisie Songfestival 2022. Stien den Hollander maakte het nieuws zelf bekend via een livestream op YouTube. "Het geeft mij moed. Muziek is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat. Voor wie diepe dalen kent, of hoge pieken. Voor wie danst voor de spiegel of liever in de schaduw staat. Ik ben S10 en ik doe namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival."

Ze zal meedoen met een eigen nummer in het Nederlands. Dat hoeft niet per se slecht nieuws te betekenen. Veel van de populaire nummers van 2021, waaronder de winnaar, waren niet Engels.

Wie is S10?

Stien (S-tien, slim!) is nog maar 21 lentes jong en werkt als jaren als muzikant. Op haar 17e tekende ze een contract bij het Nederlandse hiphoplabel Noah's Ark. Stien schrijft geen luchtige songs, haar nummers Antipsychotica en Lithium zijn vernoemd naar medicijnen die doorgaans worden voorgeschreven bij psychose en bipolaire stoornis. Van haar nummer ‘Adem je in’ maakte ze samen met rappers Kevin en Frenna een remix. De video telt op YouTube maar liefst 1 miljoen views and counting.

 

Lees ook: Sarah van Soelen slaat terug: "Ga niet lopen lullen dat ik met Dré aan de coke zit'

Beeld: Brunopress