Dit zijn de modetrends uit de 10’s die een comeback maken

Mode & trends door Maya Luz

De jaren '10, ze klinken nog zo recent. Toch ligt dit tijdperk al een aantal jaar achter ons. Een ding dat dit decennium definieerde, was de mode! En zoals alle modetrends uit voorgaande jaren, maken de trends uit de 2010's een comeback! Dit zijn de trends uit de 2010's die we dit jaar weer gaan zien.

Lees ook: Wil jij in 2024 een nieuwe style vinden? Zo doe je dat

Crop tops

Crop tops waren overal in de jaren 2010. Je middenrif bloot hebben was helemaal in. Deze topjes werden regelmatig gecombineerd met high waisted jeans of een hoge rok. De cropped look is eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Toch zien we dat de trend weer een enorme rol gaat spelen in de mode van 2024. Wat extra huid laten zien is in dit jaar. We durven zelfs te zeggen dat crop tops nooit meer zullen verdwijnen uit het straatbeeld.

Skinny jeans

Sorry Gen Z, skinny jeans komen toch echt weer terug. In voorgaande jaren waren de baggy jeans helemaal in. Hoe wijder hoe beter. Toch zien we dat we weer terug gaan naar de jeans van het vorige decennium. Skinny jeans waren in de 2010's de enige jeans die we droegen! Wat ons betreft brengen we liever deze trend terug dan de low rise jeans.

Flower crowns

Tumblr gebruikers in 2014 waren geobsedeerd met flower crowns. Lana Del Rey fans waren er dol op en de celebs op de rode lopers ook rond die tijd. Deze festival fashion zal dit jaar ook weer helemaal terugkomen. De boho look komt over het algemeen in 2024 weer een beetje terug. Ga jij dit jaar naar festivals? Hou dan eens in de gaten hoeveel flower crowns je tegenkomt.

Studs op hakken

In de 2010's deden we overal studs op. Op schoenen, jasjes zelfs op een blouse kon het. In 2024 zien de we trend terugkeren, maar dan specifiek op de schoenen. Hakken met studs maken een comeback. De Valentino Rockstud schoenen waren dé schoen van het decennium. Wij kunnen niet wachten tot we deze edgy look weer overal gaan zien dit jaar.

Statement kettingen

In het begin van de 2010's was je look niet af zonder statement ketting. Deze opvallende kettingen waren de accessoire waar je mee gezien wilde worden! In de afgelopen jaren waren voornamelijk minimalistische sieraden in. We droegen subtiele kettingen en hier en daar een statement ring. Dit jaar maken we een flinke 180 en gaan we terug naar de statement ketting en het maximalisme van de 2010's!

Lees ook: Cargo Chic: stijl en functionaliteit