Wil jij in 2024 een nieuwe style vinden? Zo doe je dat

Mode & trends door Maya Luz

Oké, we weten dat we al een paar weken in 2024 zitten, maar het is nooit te laat voor 'new year, new me' toch? Wil jij jezelf herontdekken in 2024? Dan is je kledingstijl een goed startpunt! Dit is hoe jij je style kunt vinden in het nieuwe jaar.

Lees ook: De basic essentials voor jouw garderobe

Pinterest en TikTok zijn je beste vrienden

Het internet is een geweldig hulpmiddel wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kledingstijl. TikTok staat vol met video's over iedere aesthetic ooit. Ga eens op zoek naar fashion video's en sla er een paar op die je aanspreken. Hierdoor kom je hoogstwaarschijnlijk vrij snel terecht bij een of een paar stijlen die je aanspreken. Je hoeft je natuurlijk niet strikt aan één style te houden. Je kan voor jezelf bedenken welke elementen van een bepaalde style je leuk vindt en deze combineren met elementen van een andere style. Naast TikTok is Pinterest erg handig. Hier kun je gemakkelijk zoeken op bepaalde aesthetics en kun je een hoop inspiratie opdoen.

Kijk goed naar de items die je al hebt en bedenk hoe je ze anders zou kunnen stylen

Wanneer je een nieuwe kledingstijl wil vinden, krijg je waarschijnlijk snel de neiging om een hele nieuwe garderobe te kopen. We snappen de drang, maar we raden je aan om eerst te kijken naar wat je al hebt. Hoe kun je je items op een andere manier stylen zodat ze beter aansluiten bij de style die je wil hebben? Combineer items met elkaar die je nog niet eerder samen hebt gedragen. Een kledingstijl wordt niet alleen gemaakt door de items zelf, maar ook door hoe je ze draagt.

Achterhaal wat jouw kleuren zijn

Als je het moeilijk vindt om een kledingstijl te vinden die bij je past, kun je ook beginnen met kijken naar kleuren. Welke kleuren staan je goed en waar voel je je comfortabel in? Ga je bijvoorbeeld liever voor donkere kleuren, lichte kleuren, pasteltinten, felle kleuren of neutrale kleuren? Kijk vervolgens naar welke kledingstijlen aansluiten op dit kleurenpalet. Als je bijvoorbeeld erg van roze houdt, kun je je verder verdiepen in coquette of balletcore. Je kunt ditzelfde principe toepassen op materialen en stofjes. Draag je bijvoorbeeld graag leer, of kant of wol. Voor iedere voorkeur is er wel een match.

Experimenteer

Een nieuwe kledingstijl vinden is een proces dat gepaard gaat met vallen en opstaan. Je zal soms een slechte outfit moeten dragen om erachter te komen dat het niet helemaal jouw ding is. Het proces is niet altijd even handig, maar het is wel leuk en levert goede resultaten op. Probeer dus gewoon eens wat en kijk of het bevalt. Een tipje van ons: experimenteren kun je doen met items die je al hebt, ga niet voor ieder ideetje een nieuwe outfit kopen. Dat is zonde van je portemonnee!

Lees ook: Duurzaam en warm: alpacawol