Zo maak je van jouw me-time een ware luxe

Ontspanning door Maya Luz

Me-time, wat is het toch heerlijk. Je hebt echt even een momentje voor jezelf. Je kan nu even goed tot rust komen. Wil jij jouw me-time naar een hoger niveau tillen? Dit is hoe je jouw selfcare avondje laat aanvoeren als een ware luxe.

Lees ook: Een film of serie voor de 100ste keer bekijken: waarom vinden we dit zo fijn?

Doe maar één ding tegelijk

In ons leven zijn we constant aan het multitasken. Zelfs tijdens ons selfcare ritueel voelt het soms alsof we altijd iets moeten doen, zien en horen. Je kijkt een film maar bent tussendoor aan het online shoppen. Of je bent een podcast aan het luisteren terwijl je je skincare doet. Het is niet erg om af en toe meerdere prikkels te willen hebben. Maar soms is het ook goed om je even op één ding tegelijk te focussen. Hierdoor kun je echt even genieten van je me-time en wordt je niet afgeleid door de andere dingen die je aan het doen bent.

Doe alleen dingen die je echt wil doen

Maar, doe dan wel alleen dingen die je echt wil doen. Als je iets bent gaan doen en constant de neiging hebt om er een andere activiteit bij te pakken, kun je jezelf gaan afvragen of dit wel het juiste tijdverdrijf is. Het is tenslotte jouw me-time.

Steek wat extra tijd en moeite in je snacks en maaltijden

Een goede self-care dag is niet compleet zonder een goede maaltijd en lekkere snacks. Verwen jezelf eens met een maaltijd die je echt lekker vindt. Dit kan soms betekenen dat je wat meer tijd eraan besteedt of wat meer geld eraan uitgeeft. Vandaag ben jij dat even helemaal waard (en eigenlijk altijd). Investeer in die lekkere snacks die je het liefst iedere dag zou willen even of koop een keer je favoriete fles wijn. Zie je het niet zitten om lang in de keuken te staan? Dan kun je je snacks en/of maaltijd ook speciaal laten voelen door het op een unieke manier te serveren. Voeg bijvoorbeeld wat edelgistvlokken toe aan je magnetron popcorn voor een unieke umami smaak. Of als je eten gaat bestellen, bestel dan eens bij een wat chiquer restaurant.

Behandel jezelf als een gast in een spa of hotel

En als laatste tip hebben we eigenlijk de belangrijkste tip! Behandel jezelf alsof je een gast bent bij een spa of hotel. Gun jezelf dat gezichtsmaskertje en die lekkere warme dekens. Doe alsof je mensen over de vloer krijgt en behandel jezelf zoals je je gasten ook zou behandelen. Steek een lekkere geurkaars aan geniet! Zo geef je jezelf de luxe me-time ervaring die je een ander ook zou gunnen.

via GIPHY