Jessy heeft al vijf weken niet gedoucht: "Ik heb geen keus"

Media door Zita

De meesten van ons nemen iedere dag een lekkere douche. Of het nu in de ochtend of avond is, je lichaam lekker opfrissen met douchegel en je haren wassen met shampoo is doodnormaal voor ons. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat we een paar weken niet douchen. Toch is dit voor Jessy, die in een camper leeft, realiteit.

Vijf weken niet gedoucht

Jessy, een digital nomad die rondreist in een camper, heeft een Instagram account met zo’n 195K volgers. Ze deelt hier alles wat ze meemaakt in haar leven als nomad. Ze laat haar leven zien en deelt tips. Ze laat hierbij niks achterwegen, want ze deelt ook dat ze al vijf weken niet heeft gedoucht. Waarom, horen we je denken. Ze reist in een camper. Hier zit wel een mini douche in, maar je raadt het al: deze doet het niet. Of althans, het warme water doet het niet. Omdat ze aan het reizen is, wil ze ook het liefst zo veel mogelijk geld besparen. Normaal gesproken doucht ze bij een service station, maar omdat ze veel rijdt, zijn die niet altijd in de buurt. Douchen zit er voor haar dus al vijf weken niet in.

Meer op Instagram

Eerste douche

Maar, na vijf weken is het dan toch eindelijk zo ver. Ze neemt een douche bij service station. Hier betaalt ze 17 dollar voor een douche en daar maakt ze gretig gebruik van. Dit deelt ze op haar Instagram in een mini vlog. Ze koopt een ‘code’ waarmee je een doucheruimte kan gebruiken. In de ruimte zit een douchecabine, een toilet en een wasbak met spiegel. Aan het einde van haar mini vlog zien we haar fris en fruitig en weer helemaal schoon. Na vijf weken heeft ze haar lichaam en haar gewassen. Ze zegt dat het elke dollar waard was.

Reacties

Onder haar mini vlog krijgt ze ontzettend veel reacties. Zowel positieve als negatieve reacties stromen binnen. Ze krijgt veel supportive berichten van andere nomads die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt. Anderen lieten zelfs weten dat hun haar en huid in een stuk betere conditie waren na zo’n lange tijd niet douchen. Haar volgers delen dat ze het idee hadden dat ze de goede bacteriën van zich afwasten.

Toch kreeg Jessy ook negatieve reacties binnen. “Vijf weken niet douchen, dat is walgelijk!”. Maar die negatieve reacties doen Jessy niks, want door het delen van deze blog heeft ze zo’n 8000 extra volgers op haar blog gekregen. Jessy besloot zelfs dat ze nóg langer heeft gewacht met haar volgende douche, minstens zes weken. Maar, deze douche viel helaas een beetje tegen. Het was een ijskoude douche en ze hoorde iemand constant het toilet doorspoelen. Dit kon ze dus niet een écht douche noemen.

Jessy deelt in een andere video dat ze niet dag in dag uit zonder hygiëne zit. Ze was zich af en toe met een doekje en koud water op plekken die dag echt nodig hebben. Dat is toch wel zo’n fijn idee.