Leuke manieren om kerst te vieren

Vrije tijd door Zita

Het is vanavond 1e kerstdag en dat betekent dat we weer gezellig met onze familie en/of vrienden bij elkaar komen. We borrelen, eten samen en pakken cadeautjes uit. Maar zijn jullie een beetje klaar met het standaard riedeltje wat jullie ieder jaar doen? Wees niet getreurd, want wij vertellen je op welke leuke manieren je kerst vanavond viert.

Kerst vieren op verschillende manieren

Geef cadeaus voor elkaar

Cadeaus aan elkaar geven op 1e kerstdag of op kerstavond is wat veel mensen doen. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld voor iedereen wat kleins. Wil je het geven van cadeaus wat origineler maken? Trek dan bijvoorbeeld lootjes en koop voor je lootje een leuk cadeau. Het is bijvoorbeeld ook een leuk idee om in een bepaald thema cadeaus voor elkaar te kopen.

Doe een spelletjesavond

Een andere leuke manier om kerst te vieren, is door een spelletjesavond te organiseren. Nadat julllie lekker gedineerd hebben, pak je alles spelletjes die jullie hebben en leggen deze op tafel. Stem allemaal voor wel spel jullie willen spelen en ga al die spelletjes af.

Doe een drankproeverij

Houden jij en je familie of vrienden van lekkere drank? Doe dan een drankproeverij op kerstavond. Doe dit door een echte kenner uit te nodigen die jullie heerlijke dranken zoals wijn, port of whiskey laat proeven. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het zelf te doen. Koop een aantal verschillende soorten drank en proef de verschillende dranken met z’n allen.

Vertel elkaar mooie verhalen

Wat een heel origineel idee is om te doen op kerstavond, is om elkaar mooie verhalen te vertellen. Vertel iedereen dat ze ruime tijd van tevoren een mooi verhaal bedenken. Dit kan een persoonlijk verhaal zijn, maar het mag ook een fictief verhaal zijn. Vertel om de beurt je verhaal en je hebt gegarandeerd een bijzondere kerstavond.