Mooi! Kerstfilm van hitserie Dertigers is opgedragen aan overleden acteur Reiky de Valk

Media door Jennifer

Helaas voor de fans van Dertigers is de hitserie gestopt, maar ze vallen nog niet in een zwart gat. Tijdens de kerstdagen wordt namelijk de speciale kerstfilm van Dertigers uitgezonden op tv! En om de film nog mooier te maken, is het opgedragen aan de overleden Dertigers-acteur Reiky de Valk. De film is een afsluiting van de serie en belooft dus emotioneel te worden. Pak de zakdoekjes maar vast erbij!

Kerstfilm van hitserie Dertigers

Fans van de hitserie Dertigers kunnen dit jaar kerst vieren samen met hun favoriete vriendengroep. Tijdens de kerstdagen belanden de acteurs van Dertigers, waaronder Lykele Muus (Bart), Leonoor Koster (Lot), Wieger Windhorst (Pieter) en Eva Laurenssen (Saar), in een soort sprookje. De film speelt zich namelijk af in het winterse landschap van Lapland. Maanden geleden heeft de vriendengroep een kersttrip gepland naar Lapland, alleen verloopt de weg hiernaartoe met de nodige struggles. De vriendengroep dreigt uit elkaar te vallen. In de appgroep zegt niemand meer wat, Bart en Pieter werken niet goed samen, Nora is hoogzwanger en Lot wordt steeds dieper in Boas' vriendengroep gezogen. Ah oh! Ook komt op Saar haar afscheidsborrel niemand opdagen en hebben Elias en Alex totaal verschillende verwachtingen van de reünie in Lapland. De grote vraag reist: gaat de kersttrip naar Lapland de vrienden weer bij elkaar brengen?

Overleden Reiky de Valk

Wanneer je de verhaallijn ziet, verwacht je dus wel een hoop emotionele scènes. Volgens acteur Jelle de Jong, die Elias speelt, krijgt de kerstfilm van Dertigers misschien wel eenzelfde status als dé Nederlandse kerstklassieker Alles is Liefde. Dat klinkt veelbelovend! "Het is ontroerend geworden en heel grappig, ook voor mensen die de serie niet gevolgd hebben," vertelt Jelle aan het AD. "Wat bijzonder is: er gebeuren tijdens één film net zo veel grote en heftige dingen als in een normaal seizoen van 24 afleveringen."

De film is volgens Jelle trouwens opgedragen aan de overleden acteur Reiky de Valk, die op 23-jarige leeftijd is overleden. "Het is enorm verdrietig, maar ook enorm privé," vertelt Jelle. "We hebben afgesproken dat we hier bijna niets over zeggen, alleen dat we de film hebben opgedragen aan Reiky en dat dit voor ons goed voelt." Reiky had in Dertigers de rol van Thomas. Thomas had in de serie verkering met Hannah, de dochter van Bart en Lot. Door het leeftijdsverschil had hij nog weleens bonje met de ouders en dan vooral met Bart.

Wanneer te zien?

Grote kans dat de kerstfilm net zo'n succes wordt als de afleveringen van Dertigers. Dat succes komt mogelijk mede, doordat de cast inmiddels net zulke goede vrienden zijn als in de film. "We hebben vier jaar lang telkens een half jaar naar elkaars gezichten zitten te koekeloeren," vertelt Justus van Dillen, die Elias' vriend Alex speelt. "Ik ben afgelopen weekend nog goed naar de kroeg geweest met één van de cameramannen, dus met die vriendschappen zit het echt wel goed."

Zoals gezegd komt de kerstfilm van Dertigers dus tijdens de kerstdagen op tv. Op 25 december 2023 is de kerstfilm om 22.00 uur te zien bij NPO3. Mocht je geen geduld hebben, kun je de kerstfilm vanaf nú streamen op NPO Start. Hieronder kun je alvast de trailer van de Dertigers kerstfilm bekijken:

Lees ook: Yes! Hitserie Dertigers neemt afscheid van de fans met een speciale kerstspecial