Single tijdens de feestdagen: zo maak je er alsnog een feestje van

Single & daten door Maya Luz

Single zijn met de kerst, het is nogal confronterend. Want je ziet constant gelukkige stelletjes en je familie blijft maar vragen wanneer je een keer een leuk iemand mee naar huis neemt. Ben jij single tijdens de feestdagen? Zo maak je er alsnog een feestje van!

Lees ook: 7x leukste kerstcadeau’s voor gemotiveerde sporters

Vier kerst met je vrienden

Laten we heel eerlijk zijn, je bent sowieso niet de enige persoon die single is tijdens de feestdagen. Binnen je vriendengroep zijn er waarschijnlijk wel meerdere meiden die geen partner hebben deze kerst. Trommel de meiden op voor een gezellige kerstviering die speciaal bedoeld is voor singles. Organiseer een gezellig kerstdiner met elkaar, maak lekkere drankjes en wissel cadeautjes uit. Wie heeft een partner nodig als je je vriendinnen hebt?

Zorg ervoor dat je goede comebacks hebt voor wanneer je vervelende opmerkingen te horen krijgt

Als je kerst ook met je familie gaat vieren dit jaar, is de kans aanwezig dat mensen gaan vragen naar je datingleven? "Goh, waarom ben je nog single? Heb je nog niemand ontmoet?" Dit soort opmerkingen kunnen nogal vervelend zijn. Daarom is het goed om voorbereid te zijn. Bedenk alvast wat je gaat zeggen voor als iemand ernaar vraagt. Formuleer je antwoord op een manier waardoor je familieleden geen mogelijkheid krijgen om door te vragen. Je antwoordt één keer, that's it.

Vul je agenda

Wanneer je vrijgezel bent, is de kans aanwezig dat je niet iedere avond iets gepland hebt met de kerst. Je hoeft tenslotte niet van familie een naar familie twee te reizen. Als je het geen fijn idee vindt om thuis te zitten met de kerst, kun je er natuurlijk voor zorgen dat je agenda wordt opgevuld. Zoek je vrienden op, ga bij familie op bezoek of zoek andere leuke kerstachtige activiteiten om te doen.

Ga alleen op avontuur tijdens de feestdagen

Over je agenda vullen gesproken, er zijn een hoop leuke dingen die je kunt doen tijdens de feestdagen, ook alleen. Ga bijvoorbeeld naar een kerstmarkt, een kerstshow of een schaatsbaan. Wie weet kom je hier nog wel leuke mensen tegen die ervoor kunnen zorgen dat je de volgende kerst niet meer single bent...

Geniet van je rust

Maar als je dit allemaal niet ziet zitten, kun je ook gewoon lekker genieten van de rust. Zet een grote kop thee (of warme chocolademelk) voor jezelf, pak een goed boek erbij of zet een leuke kerstfilm op. Het leven is druk en de feestdagen zijn dan een goed moment om even tot rust te komen. Maak er me-time van!

Lees ook: Deze tradities en gewoontes doen we bijna allemaal tijdens kerst