Yelena (25) is stay-at-home girlfriend en laat haar partner alles betalen: "zoals het hoort te zijn"

Relaties door Jennifer

Tegenwoordig zijn veel vrouwen niet zo ouderwets meer ingesteld, dat alles wordt betaald door de partner. Toch vinden sommige vrouwen nog steeds dat dit hoort. Yelena (25) is één van hen en noemt zichzelf een stay-at-home girlfriend. Haar vriend werkt fulltime en verdient de centjes, terwijl zij thuis lekker geniet van het luxe leven. Klinkt stiekem wel heerlijk, nietwaar?

Yelena is 'stay-at-home girlfriend'

We leven niet meer in een tijd, waar standaard voor vrouwen wordt gezorgd. Toch vinden sommige vrouwen nog steeds, dat hun geliefde alles moet doen. Of nou ja, hij moet in ieder geval alles betalen, vindt de 25-jarige Yelena. De zelfbenoemde stay-at-home girlfriend zegt tegen de Engelse Metro, dat dit is "zoals het hoort te zijn". In drie jaar tijd heeft haar vriend al zo'n 1,1 miljoen euro uitgegeven aan zijn vriendin, die hij in september 2020 heeft ontmoet via Instagram. Hij stuurde haar een bericht en een maand later vloog hij van New York naar Parijs. Daar liep Yelena destijds stage bij een modebedrijf. Vervolgens nam hij haar op de derde date niet mee naar de bioscoop, maar op een trip naar Zuid-Frankrijk. Heerlijk!

Partner betaalt alles

Na dat ene tripje naar Zuid-Frankrijk heeft Yelena nog meer tripjes gedaan met haar vriend, waarmee het in januari 2021 officieel werd. Zo zijn ze ook al in onder meer New York, Mexico en Lapland geweest. In totaal hebben ze 55 landen gezien. En natuurlijk wordt dus alles continu betaald door haar vriend. Zij hoeft tijdens de vakanties alleen maar te genieten, alles vast te leggen en content te plaatsen op TikTok. Volgens Yelena verdient elke vrouw een leven zoals zij, waarin de partner alles betaalt. Overigens doet ze wel nog iéts qua werk, maar veel is het niet. Ze is namelijk de eigenaar van een sieradenmerk. Al wordt alles waarschijnlijk wel betaald door haar partner. "Ik hoef me nooit ergens zorgen over te maken," zegt Yelena. "Ik leef een stressvrij leven."

Stressvrij leven

Een stressvrij leven is iets, waar menig persoon tegenwoordig naar verlangt. Iedereen is altijd maar 'druk, druk, druk'. Yelena's vriend is dat ook, maar hij werkt dus altijd op afstand. Ondertussen vliegen ze heen en weer. Ze blijven namelijk meestal maar een paar dagen of weken op één plek. Ook worden reisjes vaak spontaan gepland. "Hij heeft zoiets van: morgen gaan we naar Japan," vertelt Yelena. "Ik plan nooit iets, tenzij het iets is wat ik wil doen."

Hoewel ze zichzelf een stay-at-home girlfriend noemt, hebben zij en haar vriend nog geen echt thuis. Meestal verblijven ze in luxe hotels van Marriott. Het is alleen moeilijk om ergens samen een vaste plek te vinden. Ze strugglen telkens met de visum. Ze verlangen zeker naar een home voor hun samen, maar genieten ondertussen volop van de reisjes. Vooral Yelena natuurlijk, die hier toch niets voor betaald. "Ik denk dat het de verantwoordelijkheid van een man is om voor een vrouw te zorgen," vertelt ze nog. "Als een man echt van een vrouw houdt, zorgt hij voor haar voor zover dat kan."

Lees ook: Waarom verwachten sommigen dat mannen de eerste date betalen?