1 op de 10 vrouwen weigert te betalen op eerste date

Lifestyle door Rosanne

We zijn allemaal superfeministisch, maar wanneer het aankomt op het betalen van de eerste date zijn we nog ‘ouderwets’. Eén op de tien vrouwen geeft in een onderzoek namelijk aan geen cent te willen uitgeven. Oeps.

De strijd voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog loeiheet, maar zodra het op bepaalde aspecten aankomt zijn we ineens niet meer zo strijdlustig. Thinkmoney.co.uk heeft onderzocht hoe mannen en vrouwen denken als het aankomt op het financiële gedeelte van de date, meldt DailyMail.

A true gentleman

Gelukkig blijkt deze ‘gierigheid’ niet zo erg te zijn, want uit het onderzoek komt naar voren dat 81% van de mannen prima bereid is om de date te betalen. De gentlemen geven gemiddeld zo’n 55 tot 110 euro uit tijdens een date. We mogen in onze handjes knijpen dames, want dat is beslist geen klein bedrag!

Oké, tijd voor de niet zo feministische cijfers. Van de vrouwen geeft maar 17% aan de hele date te willen betalen. De meeste vrouwen zeggen 20 tot 54 euro uit te willen geven tijdens de sexy meeting. Van de mannen geeft 7% aan zelfs meer uit te willen geven dan 100 euro, in tegenstelling tot de vrouwen, waarvan maar 3% bereid is om zo veel uit te geven om een vorkje te prikken.


De populairste date-ideeën

Samen gezellig een drankje pakken is volgens de Britten de meest ideale manier om te daten. Bijna 50% geeft aan dat dit de beste manier is om een potentiële lover te leren kennen. Ongeveer 25% zegt in het onderzoek dat hij of zij liever een hapje gaat eten en 11% wil daarna ook nog een filmpje pakken.

Geldwolvin? 

Maar echt gierig zijn de dames nu ook weer niet. Twee derde van de vrouwen vindt het niet nodig dat de mannen alles betalen en vindt het prima om de rekening te splitten, maar 80% van de mannen denkt daar toch anders over. Ze voelen zich verplicht om de hele rekening te betalen. Zou dat iets te maken hebben met het befaamde mannelijke ego...?

Hoe denken jullie erover? Willen jullie dat hij betaalt op de eerste date?