5 ideeën om je tuin gezelliger te maken met een huisje

Wonen door Djamila

Wat een rijkdom is het toch om een eigen tuin te hebben, een eigen privé-plek om heerlijk in de buitenlucht te kunnen ontspannen. Om echt het meeste uit je tuin te halen zodat jij er het hele jaar door van kunt genieten, is door een fijn tuinhuis aan te schaffen. En nee, niet per se zo’n kaal ‘hok’ om je fiets en tuingereedschap te stallen, maar juist om extra woonruimte te creëren! Met een tuinhuis kun je alle kanten op en wij hebben de meest gezellige, mooiste en leukste tuinhuis ideeën voor je op een rij gezet.

Wist je dat je nog veel meer kunt met een leuk tuinhuisje of een heuse blokhut? Voor elk huishouden en elke leefstijl is er wel een blokhut die er bij past!

Het creatieve atelier 

Een tuinhuis is ideaal om heerlijk je hobby's uit te oefenen, of je nu graag schildert, beeldhouwt, vlogs maakt of een totaal andere hobby, een leuk huisje in de tuin geeft je alle ruimte en rust om lekker aan de slag te gaan. Richt het in met een fijne werktafel, een kast voor je kunstwerken en boeken voor inspiratie, een gezellig koffietafeltje om eventjes te kunnen brainstormen en hang het vol met foto’s of schilderijtjes die jou inspiratie geven. Zorg voor goede verlichting en opbergruimtes zodat je echt ongestoord kunt creëren.

Een buitenlounge voor het pakken van alle zonnestralen

Ben jij een echt sociaal dier en heb je het liefst het hele jaar door vrienden en familie over de vloer? Dan is een blokhut ideaal! Want wat is er nu gezelliger dan heerlijk buiten barbecueën tijdens de zwoele zomeravonden of juist gezellig rond een vuurkorf bij te kletsen tijdens de koude winterdagen. Een blokhut biedt vaak genoeg ruimte om een leuke buitenkeuken in te richten, met een koelkastje voor je wijntjes en biertjes en een tafeltje om je hapjes voor te bereiden. Creëer een gezellige zithoek met fijne loungestoelen en zorg voor sfeervolle verlichting zodat iedereen het hele jaar door bij jou langs wilt komen voor de gezelligste feestjes.

Een thuiskantoor voor een gefocuste werkplek 

Thuiswerken is sinds de pandemie meer dan normaal en niet zonder reden, geen reiskosten, meer quality time en totale rust en concentratie… alhoewel, vanuit huis werken kan er ook voor zorgen dat je juist vaker gestoord. Daarom is een blokhut perfect als thuiskantoor. Heerlijk in je eigen tuin, maar net ver genoeg van de huishoudelijke geluiden en taken. Richt jouw tuinhuis in met een geschikt bureau en stoel en zorg voor genoeg opbergruimte voor al je files. Stijl de ruimte die bij jou en je werkzaamheden past, vol groene planten voor optimale luchtkwaliteit en concentratie of ga juist voor een strakke, moderne look. Heb je extra ruimte in je tuin? Ga dan voor grotere blokhutten zodat je jouw cliënten of collega’s niet langer hoeft uit te nodigen in je woonkamer!

De groene hoek voor de groene vingers

Heb jij groene vingers en ben je het liefst elke vrije dag bezig met het planten en poten van planten en bloemen? Een tuinhuis geeft je de mogelijkheid om dit het hele jaar door te doen. Door ons wisselende klimaat kun je normaal gesproken niet het hele jaar door genieten van nieuwe plantjes en bloemen, maar met een warm, waterdicht tuinhuis kan dit wel! Creëer een binnenkas, planken vol plantenpotten, een plek om je buitenplanten veilig op te bergen tijdens de winter en een leuke werktafel om urenlang met je bonsai en succulenten te experimenteren.

Jouw eigen rustige leeshoek

Ben jij een boekenworm? Of geniet je graag in alle rust van je krantje of tijdschrift? Een tuinhuis geeft jouw leesmoment een extra boost. Stel je eens voor, een heerlijke plek in de groene omgeving van je eigen tuin waar je in alle rust kunt genieten van je boeken. Zorg voor een fijne luie stoel met leuke kussens en dekentjes, een bijzettafeltje voor je thee of wijntje en een goede leeslamp.

Het kinderparadijs voor de kinderen

Ja, zelfs voor de kleintjes is een blokhut in de tuin ideaal! Als ouders willen we natuurlijk dat onze kinderen lekker buitenspelen en met een tuinhuis kunnen ze het hele jaar door van de frisse lucht genieten. Daarnaast is een tuinhuis ook ideaal als berging voor buitenspeelgoed, fietsen en meer. Met wat toegankelijke werkbanken en stoeltjes, opbergbakken voor kleurpotloden, boeken en speelgoed, een fijn tapijt en grote kussens zijn jouw kleintjes urenlang zoet in de tuin.

Een tuinhuis biedt voor ieder wat wils en zorgt ervoor dat het hele gezin het hele jaar door in de buitenlucht kan genieten.