Zo schrijf je een echt speciale verjaardagskaart

Vrije tijd door Maya Luz

Heb jij dat ook weleens? Je beste vriend(in) is jarig en je hebt een leuke verjaardagskaart voor ze gekocht. Maar nu moet je erin gaan schrijven en je weet gewoon niet wat je moet opschrijven. Geen paniek! Dit is hoe jij een echt speciale verjaardagskaart kunt schrijven.

Lees ook: 8x de leukste activiteiten voor een vrijgezellenfeest

Schrijf over een herinnering die jullie samen hebben gemaakt in het afgelopen jaar

Welke dingen hebben jullie samen meegemaakt sinds hun vorige verjaardag? Als je een hele leuke of unieke herinnering hebt, is dit het perfecte moment om hier kort iets over te schrijven. Refereer in het kort naar deze leuke herinnering om de jarige even te laten lachen. Hebben jullie samen wat minder leuke dingen meegemaakt? Dan kun je dit ook benoemen, zolang de verjaardagskaart over het algemeen positief blijft. Uit bijvoorbeeld je dankbaarheid naar je vriendin die je heeft bijgestaan tijdens je break-up.

Blik vooruit op wat ze gaan bereiken in het aankomende jaar

Gaat de jarige binnenkort iets spannends doen zoals beginnen met een nieuwe baan of studie of gaan ze een reis maken? Schrijf hier dan iets over. Vertel ze bijvoorbeeld dat je niet kunt wachten om hun verhalen hierover te horen en dat je zeker weet dat ze het geweldig gaan doen. Wees vooral aanmoedigend hierin. Op deze manier kunnen jullie samen vooruit kijken naar het volgende levensjaar waar ze nu aan gaan beginnen. Het is ook leuk als je dit kunt koppelen aan een herinnering van het afgelopen jaar. Zo kun je een terugblik en een vooruitblik met elkaar combineren.

Maak inside jokes

Echte vrienden hebben natuurlijk goede inside jokes. Verwerk er minimaal eentje in de kaart om deze extra persoonlijk te maken. Gebruik bijvoorbeeld ook woorden die jullie veel gebruiken om de kaart een persoonlijke flair te geven.

Schrijf over bijzondere dingen in jullie vriendschap/relatie

Als je geen specifieke herinneringen hebt om over te schrijven, kun je je vriend(in) altijd complimenteren. Schrijf over de dingen die je waardeert aan hen als persoon. Denk aan vrijgevigheid, loyaliteit, het feit dat ze altijd voor je klaar staan als je ze nodig hebt, en ga zo nog maar even door. Hun verjaardag is het perfecte moment om ze de hemel in te prijzen.

Houd het kort maar krachtig

Verjaardagskaarten zijn niet groot en dus heb je maar beperkte ruimte om je verhaal te doen. Houd je verhaal dan ook kort maar krachtig. Verwerk de hiervoor genoemde tips bijvoorbeeld in één zin per tip of kies er eentje uit om je op te focussen. Een verjaardagskaart moet snel gelezen kunnen worden. Houd je verhaal dus vooral kort, maar wel met impact.

Lees ook: Ideeën voor een PowerPoint night met vriendinnen