Deze talen zijn het makkelijkste te leren

Vrije tijd door Chloe

Lijkt het jou leuk om een nieuwe taal te leren? Naast dat dit natuurlijk altijd handig van pas komt, is het ook gewoon heel tof als je meerdere talen spreekt. Wil je zelf aan de slag of niet te moeilijk beginnen? Deze talen zijn het makkelijkste om te leren.

Verschillende talen leren 

Veel talen spreken is erg leuk, maar vooral ook heel handig. Sommige mensen hebben zo'n talenknobbel, dat ze wel tien talen spreken. Als je veel talen spreekt, noemen we dat ook wel een 'polyglot'. Wil jij een nieuwe taal leren? Dan zijn er een aantal talen die het makkelijkst zijn om te leren. De makkelijkste talen om te leren, vind je hieronder. Wie weet noem jij jezelf over een tijdje ook wel een polyglot.

Engels

Deze is natuurlijk vrij voordehandliggend, maar als je naast Nederlands nog een taal wilt leren is Engels één van de makkelijkste én handigste talen. Dit komt voornamelijk omdat je dit in het dagelijkse leven waarschijnlijk al veel om je heen hoort. We kijken tenslotte allemaal wel eens Engelstalige films en series en daarnaast hebben we in onze woordenschat ook al veel Engelse termen opgenomen. Engels spreken ze op heel veel plekken in de wereld, dus het is zeker een hele handige taal om te leren.

Duits

Deze taal is qua grammatica erg ingewikkeld, maar als jij je gewoon goed verstaanbaar wilt maken dan is Duits een hele goede taal om te leren. Dat komt omdat veel woorden lijken op het Nederlands. Hierdoor onthoudt je het dus veel makkelijker. Zoek maar eens wat woorden op in het Duits en je ziet dat veel op het Nederlands lijkt.

Italiaans

Heb jij Latijn op school gehad? Dan heb je hierbij direct een streepje voor. Italiaans heeft hier namelijk best veel van weg. Daarnaast zijn de regels qua spelling vrij simpel en is te taal goed te verwoorden.

Frans

Veel mensen hebben deze taal waarschijnlijk ook ooit op school gehad. Hoewel de vervoegingen best ingewikkeld zijn, zijn de woorden makkelijk te leren. Veel woorden gebruiken we namelijk ook in Nederland of lijken op de Engelse variant. De basis is dus heel snel aan te leren.

Zweeds

Wist je dat Zweeds heel veel vergelijkenissen heeft met de Nederlandse en de Engelse taak? Hierdoor is deze taal voor veel mensen niet heel ingewikkeld om te leren. Ook klinkt deze taal heel prettig en is het gemakkelijk uit te spreken.