How to survive: De Huishoudbeurs

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Vanaf morgen staat ?ie er weer: de Huishoudbeurs! Zoals je misschien wel weet, is het altijd survivalen door de menigte dus je moet goed voorbereid zijn. Daarom wat tips om de dag soepel door te komen!
 
Helm vast: check, kogelvrij vest aan: check
Om die hysterische massa huisvrouwen heelhuids door te komen, is het zaak je goed te beschermen tegen allerlei ellebogen en knietjes. Want denk maar niet dat Annie het pikt als jij net voor haar neus die gratis knipbeurt wegkaapt. En dus zal ze je tekkelen, aan je haren terugslepen of een flinke elleboog geven. Maar hé, jij bent voorbereid en dus voel je er niets van en sleep je jezelf naar de eerste de beste kapper op de beurs.

Trolley
Naast de helm en het kogelvrije vest ben je er nog niet. Ook een goede tas is essentiëel om alle gratis en heel-goedkope-spullen mee naar huis te vervoeren. En dus zul je er ook aan moeten geloven: de trolley. Inladen maar! 

Gratis
Onthoud goed: je bent hier met een missie. En dat is gratis spullen scoren. Mooi of lelijk, bruikbaar of useless doet er niet toe. Elk merk probeert nieuwe potentiële klanten binnen te slepen en je te strikken om vanalles te kopen. Maar wij zijn natuurlijk niet op de Huishoudbeurs om bankroet terug te komen, neeeheee! Wij zijn hier om dingen Gratis of met Heel Veel Korting te krijgen. En dus ga je gericht op zoek. Je moet je ogen laten speuren naar de woorden ?gratis?, 'korting', 'uitverkoop' en 'sale'. Ze moeten afgesteld staan om deze woorden te herkennen. Bij elke kraampje waar het woord ?gratis? of 'giga korting' bovenstaat, sprint je heen. Want je hebt een doel: met zo veel mogelijk spullen voor zo min mogelijk geld thuiskomen.


Neem een noodrantsoen mee
Eten op de huishoudbeurs? Als je zin hebt in torenhoge kosten en ellenlange rijen is dat een optie ja. Dus neem old fashioned je eigen bammetjes mee. Zodra iedereen dan gaat lunchen, loop jij sneaky met je bammetje in je mond langs alle normaal zo drukbezette kraampjes. Ha! En je bespaart nog geld ook. Wat je natuurlijk ook kunt doen is meedoen aan een kookworkshop en al je zelfgemaakte hapjes ter plekke opeten. Of die van iemand anders als ze even niet oplet.
 
Zorg dat je klein en slank bent
Oké, dat 'klein' wordt misschien lastig (trek in ieder geval geen hakken aan), maar eet gewoon drie dagen voor de beurs niet. Op die manier kun je overal tussen de gillende vrouwen doorglippen op weg naar je favoriete kraampjes. Gewoon een tip. Van mij voor jou.
 
Studeer het dansje in van Gerard Joling
Ja, ik heb het ook niet zelf verzonnen, maar Gerard Joling opent de Huishoudbeurs dit jaar en het openingsdansje moet je mee kunnen doen? En je kunt hem hier oefenen!

De Huishoudbeurs is van 18 tot 26 februari in de RAI in Amsterdam.

Ga jij naar de Huishoudbeurs?