Altijd een opgeruimde kledingkast met deze tips

Wonen door Chloe

We kennen het allemaal wel. Je hebt net je kledingkast opgeruimd, geniet van het heerlijke overzicht en na een week is het weer een troep. Alsof al je werk dus voor niets was. Dat moet anders kunnen toch? Daarom hebben wij wat tips verzameld waardoor je voortaan altijd een opgeruimde kledingkast hebt.

Te veel kleding

Sta jij 's morgens naar je kast te staren met de gedachte: 'Ik heb niets om aan te trekken'. We weten allemaal ook wel dat dat niet echt waar is. Waarschijnlijk heb je genoeg om aan te trekken en zefls te veel kleding. Hierdoor heb je geen overzicht meer. De oplossing? Een grote schoonmaak in je kast. Kleding waar je over twijfelt om het te houden, kan eigenlijk bijna altijd wel weg. Wat ook een goede manier is om te bedenken wat je graag houdt en wat niet, is om je kledinghangers om te draaien. Als je iets hebt gedragen hang je deze gewoon weer op zoals je normaal doet. Hangen er na een jaar nog kledinghangers verkeerd om? Dan is het tijd om van deze items afscheid te nemen.

Lees ook:  5 tips om ruimte te besparen in je kledingkast

Dezelfde hangers

Je kast oogt sowieso al snel rommelig als er allemaal verschillende hangers in je kast hangen. Vooral die dikke houten kledinghangers nemen ook nog eens ontzettend veel ruimte in beslag. Koop daarom in één keer een hele batch met hangers van dun metaal. Dat neemt veel minder ruimte in beslag en zo ziet het er direct veel georganiseerder uit.

Gepersonaliseerde kast

Ben je het helemaal zat en wil je best geld investeren in een nieuwe kast? Kies dan niet voor een kast met alleen maar grote diepe planken. Zo verlies je namelijk al snel het overzicht. Zorg dat je veel kleding ophangt en kies daarnaast voor een kast met veel lades. Zo laat je ook een kast op maat maken met speciale vakken voor bijvoorbeeld riemen, bikini's, ondergoed, beha's en ga zo maar door. Zo weet je helemaal zeker dat je kledingkast altijd netjes blijft.