5 tips om ruimte te besparen in je kledingkast

Mode & trends door Chloe

Is jouw kledingkast ook altijd een troep? De kans is groot dat er veel kleding in ligt die je helemaal niet meer draagt. Hij kan dan ook al snel overvol raken waardoor je niets kan vinden. Vervolgens wordt het snel rommelig wanneer je op zoek gaat naar dat ene item. Wil jij meer ruimte zodat het ook makkelijker op te ruimen is? Check dan deze tips.

Ondergoed opvouwen

Heb jij ook zo'n la waar al je ondergoed in ligt en je gewoon maar pakt wat je het eerste tegenkomt? Op deze manier nemen ze veel ruimte in. Dat terwijl het helemaal niet nodig is. Wanneer je je ondergoed opvouwt gebruik je waarschijnlijk slechts de helft van de ruimte ten opzichte van nu. Je kan ze ook in een doos of opbergbox doen om zo nog meer ruimte te besparen.

Lingerie oprollen

Nou horen we je denken. Hoe kan ik lingerie nou opvouwen? Dat wordt inderdaad erg lastig, maar wat je wel kan doen om ruimte te besparen in je kledingkast is de lingerie oprollen. Ook scheelt al een hoop ruimte!

Beha's op een rij

Gooi jij net als je ondergoed je beha's ook allemaal in een la? Dit kan beter. Door je beha's niet op te vouwen maar gewoon in een rijtje achter elkaar te plaatsen is het een stuk overzichtelijker en heb je meer ruimte over in je kast. Nog een voordeel hiervan is dat je bh's op deze manier een stuk langer mooi blijven.

Speciale kledinghangers

We kennen het allemaal wel. Het liefst hang je zo veel mogelijk op, maar daar is gewoon te weinig ruimte voor. Wil je toch meer kwijt? Koop dan speciale kledinghangers. Kies sowieso voor dunne hangers, zodat je er meer kwijt kan. Daarnaast zijn er ook hangers waarbij je meerdere kledingstukken onder elkaar kan hangen. Zo kan je op één hanger wel drie kledingstukken kwijt.

Shirts horizontaal opbergen

Wanneer we onze t-shirts opvouwen en opbergen zijn we al snel geneigd om deze op elkaar te stapelen. Dat lijkt heel praktisch, maar wordt snel rommelig en neemt veel ruimte in. Kies er daarom voor om ze horizontaal op te bergen. Je kantelt de stapel als het ware naar achteren en doet ze bijvoorbeeld in een lade. Dit scheelt enorm veel!