Hoe draag je? fijne sieraden?

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Het is dé sieradentrend van deze zomer: fijne, smalle sieraden. Jessica Alba, Louise Roe en Candice Swanepoel weten feilloos hoe ze piepkleine oorknopjes, smalle armbandjes en filterdunne kettinkjes moeten combineren. Nu jij nog!

 
Fijne sieraden zijn subtiel en passen daardoor bij bijna iedere look. Zoals je een basic, witte blazer kunt opfleuren met een gekleurde statement necklace, kun je met een subtiel kettinkje een opvallende outfit helemaal afmaken. Een goede reden dus om naar de winkel te rennen en jezelf te verwennen met een hele hoop fijne sieraden!
 
Goud of zilver?
Hoe weet je nu of je voor goud of zilver moet gaan? Dat ligt aan de ondertoon van je huid. Zijn de adertjes aan de binnenkant van je pols blauw? Dan ben je waarschijnlijk een koel type en staan zilveren sieraden jou het mooist. Neigen ze naar groen? Dan ben je een warm type en past goud waarschijnlijk beter bij je. Ons zusje Fashionscene.nl laat zien hoe je fijne sieraden het beste combineert!
 
Look 1: Laagjes/layeren
Jessica Alba draagt een blazer met een drukke print en houdt het qua sieraden dus lekker rustig. Om haar hals draagt ze twee smalle kettinkjes. Helemaal volgens de laatste sieradentrend, want layeren – oftewel in laagjes werken – is ‘big’ deze zomer. Zelf ook aan de slag? Zorg er dan voor dat je start met een ‘choker’. Dit is een wat bredere ketting die vrij hoog om de hals zit. Voeg vervolgens een subtiel kettinkje toe dat langer is dan de choker, bijvoorbeeld een ketting met een horizontaal staafje. Maak je look af met een wat langere ketting met een bedel, om het geheel in balans te houden.
 


 
Look 2: Mix & match
Heb jij de knockle ring al gespot? Het kleine ringetje, dat je net onder de knokkel van je vinger draagt, dook vorig jaar opeens op en dit jaar zien we hem steeds meer. Presentatrice Louise Roe matcht de knockle ring met andere smalle ringetjes en armbandjes. En dat kun jij ook! Mix & match er gerust op los: hoe meer ringetjes, hoe beter! Kies wel voor om één lichaamsdeel te behangen met sieraden. Als je kiest voor je vingers hou dan je polsen, hals en oren rustig. Zo draagt Louise om haar hals alleen een subtiel, gouden kettinkje, dat nauwelijks opvalt bij haar stoere denim look!
 

 
Look 3: Keep it simple
Candice Swanepoel draagt een vrouwelijke, neutrale outfit en houdt haar sieraden ook heel mooi subtiel. De ‘hand chain’ is dé musthave voor deze zomer. Dit is een armband en een ring die met een kettinkje aan elkaar bevestigd zijn. Kun je niet kiezen tussen goud en zilver? Dat hoeft ook niet, je kunt ze prima met elkaar combineren. Doe het wel goed: een gouden ketting om je nek en zilveren horloge staat vaak niet zo mooi. Kies voor één lichaamsdeel en match daar meerdere kleuren door elkaar. Bijvoorbeeld een hoop gouden en zilveren armbandjes om je pols.
 

 
Kijk voor meer outfitinspiratie, hippe modetrends en stijladvies op ons zusje Fashionscene.nl!
 
Welke look vind jij het leukst?