Top 10: Dolce Gusto cuphouders

Producten door Redactie Ze.nl

Maak je gebruik van een Dolce Gusto koffiemachine, of ben je voornemens deze te bestellen? Combineer het apparaat met een bijpassende Dolce Gusto cuphouder. Het helpt je te voorkomen dat je de losse Dolce Gusto koffiecups in een lade of bijvoorbeeld een grote opbergbak moet bewaren. Dit kan de keuken onnodig rommelig maken! Ook is het in een lade of opbergbak lastiger om het gewenste type koffiecup te vinden. Afhankelijk van het model Dolce Gusto capsulehouder dat je kiest, kan de houder een fraaie accessoire in de keuken vormen. In dit artikel lees je meer over een Dolce Gusto cuphouder kopen.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste capsulehouders voor Dolce Gusto 

Ben je op zoek naar de beste capsulehouders voor Dolce Gusto van dit moment? Bekijk onderstaande top 10 eens. Het overzicht bevat een breed aanbod aan modellen Dolce Gusto capsulehouders. Welke van deze opties spreekt jou het meeste aan?

 1. 1

  Gadgy Dolce Gusto capsulehouder met lade 

  • Stijlvol
  • Tijdloos design
  • Ruimtebesparend

  Prijs tonen

 2. 2

  BRASQ koffiecapsulehouder voor Dolce Gusto 

  • Tijdloos design
  • Ruimtebesparend

  Prijs tonen

 3. 3

  Adge draaibare capsulehouder voor Dolce Gusto 

  • Snelle toegang tot alle koffie cups.

  Prijs tonen

 4. 4

  KitchenBrothers Dolce Gusto capsulehouder met lade 

  • Ruimtebesparend
  • Heeft een druip map 

  Prijs tonen

 5. 5

  Dolce Gusto cuphouder Mariv® 

  • Stevig design
  • Snelle toegang tot alle koffie cups.

  Prijs tonen

 6. 6

  LuckySense capsulehouder met lade voor Dolce Gusto 

  • Grote capaciteit
  • Stevig design

  Prijs tonen

 7. 7

  5Five® Dolce Gusto capsulehouder 

  • Stijlvol
  • Verstelbare vakken

  Prijs tonen

 8. 8

  Chefs Cuisine capsulehouder voor Dolce Gusto 

  • Duurzaam
  • Stevig design

  Prijs tonen

 9. 9

  Homeon Dolce Gusto capsulehouder 

  • Snelle toegang tot alle koffie cups.

  Prijs tonen

 10. 10

  Navaris capsulehouder met 4 lades 

  • Grote capaciteit
  • Ruimtebesparend

  Prijs tonen

Koopgids: beste cup houders 

Wat maakt de ene cuphouder voor Dolce Gusto tot een betere keuze dan het andere model? Tijd om verder in te zoomen op de verschillende opties uit bovenstaande top 10 beste capsulehouders. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen bij het bestellen hiervan.

1 Gadgy Dolce Gusto capsulehouder met lade 

Prijs tonen

De Gadgy Dolce Gusto capsulehouder met lade is een bijzonder stijlvol ontworpen model cuphouder. Dankzij zijn zwarte kleur en de toepassing van RVS past de cuphouder zowel bij een modern, als een landelijk of industrieel ingerichte keuken. Het tijdloze design van de capsulehouder voor Dolce Gusto laat je hier jaren van genieten. De houder biedt in de lade plek aan maar liefst 36 capsules, verdeeld over zes rijen. Je Dolce Gusto kun je boven op de lade plaatsen. Zo neemt het model niet onnodig veel ruimte in op het aanrechtblad.

Dankzij zijn zwarte kleur en de toepassing van RVS past de cuphouder zowel bij een modern, als een landelijk of industrieel ingerichte keuken.

Voordelen Gadgy Dolce Gusto capsulehouder met lade 

 • Stijlvol
 • Tijdloos design
 • Ruimtebesparend

2 BRASQ koffiecapsulehouder voor Dolce Gusto 

Prijs tonen

Qua model lijkt deze koffiecapsulehouder voor Dolce Gusto van BRASQ sterk op het model van Gadgy. Ook deze cuphouder is gemaakt van RVS en zwart van kleur. Het geeft het model een tijdloos en ietwat industrieel design. Een verschil met het model van Gadgy zit in de randen; het model van Gadgy heeft sterk afgeronde randen. Dit model van BRASQ heeft vrij rechte randen. Daarnaast zit er een verschil in de capaciteit van beide modellen: deze capsulehouder van BRASQ biedt plek aan 30 capsules.

Het geeft het model een tijdloos en ietwat industrieel design.

Voordelen BRASQ koffiecapsulehouder voor Dolce Gusto 

 • Tijdloos design
 • Ruimtebesparend

3 Adge draaibare capsulehouder voor Dolce Gusto 

Prijs tonen

In plaats van een lade kan ook een draaibaar model Dolce Gusto cuphouder het overwegen waard zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit model van Adge. Deze houder biedt plek aan 35 cups, verdeeld over zeven rijen. Je kunt de cups per koffiesoort indelen, wat voorkomt dat de draaibare capsulehouder al snel erg rommelig oogt. Aan de onderzijde is het model voorzien van anti-slip voetjes. Op deze manier voorkom je dat de cuphouder van het aanrecht schuift.

Je kunt de cups per koffiesoort indelen, wat voorkomt dat de draaibare capsulehouder al snel erg rommelig oogt.

Voordelen Adge draaibare capsulehouder voor Dolce Gusto 

 • Snelle toegang tot alle koffie cups.

Nadelen Adge draaibare capsulehouder voor Dolce Gusto 

 • Kan rommelige uitstraling geven

4 KitchenBrothers Dolce Gusto capsulehouder met lade 

Prijs tonen

Waar de eerder genoemde Dolce Gusto capsulehouders een dichte lade kenden, heeft dit model van KitchenBrothers een lade van RVS gaas aan de voorzijde. Je kunt de Dolce Gusto cups hierdoor zien liggen. In deze lade heb je plek voor 36 cups, verdeeld over zes rijen. Het plateau aan de bovenzijde van deze cuphouder biedt ruimte voor de Dolce Gusto koffiemachine. Zo neemt de houder niet onnodig veel ruimte in. De pootjes op ieder hoekpunt zijn voorzien van een rubberen voetje, wat zorgt voor een anti-slip werking.

Je kunt de Dolce Gusto cups zien liggen.

Voordelen KitchenBrothers Dolce Gusto capsulehouder met lade 

 • Ruimtebesparend
 • Heeft een druip map 

5 Dolce Gusto cuphouder Mariv® 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met de cuphouder van Adge, is ook deze Mariv® cuphouder voor Dolce Gusto draaibaar. Het model is iets kleiner, met een capaciteit voor 24 cups. Je kunt de cups over vier rijen verdelen. Aan de onderzijde beschikt de Mariv® Dolce Gusto cuphouder over een anti-slip voet. Zo wordt het verschuiven van de houder over het aanrechtblad voorkomen. Het model is gemaakt van RVS en daardoor zeer stevig. Je hebt er jaren plezier van!

Het model is gemaakt van RVS en daardoor zeer stevig.

Voordelen Dolce Gusto cuphouder Mariv® 

 • Stevig design
 • Snelle toegang tot alle koffie cups.

Nadelen Dolce Gusto cuphouder Mariv® 

 • Kleiner formaat dan de andere cuphouders

6 LuckySense capsulehouder met lade voor Dolce Gusto 

Prijs tonen

Ook LuckySense biedt een Dolce Gusto capsulehouder met lade. Dit model wijkt af van de andere modellen uit dit overzicht met de 10 beste Dolce Gusto cup houders, daar deze variant twee lades heeft. Zo heb je plek voor maar liefst 72 capsules! Het is de ideale oplossing voor gezinnen waar ook de kinderen koffie drinken. Of gebruik deze capsulehouder op kantoor, in de kantine. Het model is gemaakt van zwart RVS, wat de houder tot een zeer stevig product maakt. De Dolce Gusto koffiemachine plaats je boven op deze houder. De anti-slip voetjes onder de houder gaan het verschuiven hiervan tegen.

Het is de ideale oplossing voor gezinnen waar ook de kinderen koffie drinken.

Voordelen LuckySense capsulehouder met lade voor Dolce Gusto 

 • Grote capaciteit
 • Stevig design

7 5Five® Dolce Gusto capsulehouder 

Prijs tonen

Op zoek naar een Dolce Gusto cuphouder met een houten voorzijde? In dat geval biedt deze 5Five® Dolce Gusto capsulehouder de uitkomst. Het model heeft een fraai ontwerp met een zwarte basis van RVS en een bamboe lade. De ideale cuphouder voor een landelijke, of bijvoorbeeld industrieel ingerichte keuken. Dit model biedt ruimte aan 30 capsules, die verdeeld kunnen worden over drie tot vijf rijen. Het model beschikt over gleuven op verschillende plekken in de lade, zodat je de breedte van deze rijen aan kunt passen op het type capsules dat je gebruikt. Je zou het model hierdoor ook kunnen gebruiken voor een Nespresso koffiemachine.

De ideale cuphouder voor een landelijke, of bijvoorbeeld industrieel ingerichte keuken.

Voordelen 5Five® Dolce Gusto capsulehouder 

 • Stijlvol
 • Verstelbare vakken

8 Chefs Cuisine capsulehouder voor Dolce Gusto 

Prijs tonen

Vergelijkbaar met het model van 5Five® is ook deze capsulehouder van Chefs Cuisine breed inzetbaar. Je kunt het model van acaciahout gebruiken voor het opbergen van de koffiecups voor je Dolce Gusto koffiemachine, maar bijvoorbeeld ook voor de cups van een Nespresso apparaat of cups met koffiemelk. Het gebruik van acaciahout geeft deze cuphouder een hele stijlvolle uitstraling. Gebruik de capsulehouder in een landelijke, moderne of industrieel ingerichte keuken. Nadeel is echter dat de prijs van dit model fors hoger ligt dan die van de eerdere modellen van RVS.

Het gebruik van acaciahout geeft deze cuphouder een hele stijlvolle uitstraling.

Voordelen Chefs Cuisine capsulehouder voor Dolce Gusto 

 • Duurzaam
 • Stevig design

Nadelen Chefs Cuisine capsulehouder voor Dolce Gusto 

 • Hogere prijs dan andere cuphouders

9 Homeon Dolce Gusto capsulehouder 

Prijs tonen

Waar de meeste modellen Dolce Gusto cuphouders uit dit overzicht gemaakt zijn van zwart RVS, heeft dit model van Homeon een grijze, RVS look. Het model biedt plek voor 24 cups, te verdelen over vier rijen. Het voordeel van een Dolce Gusto cup dispenser is dat je direct ziet, welke type koffie je pakt. Nadeel kan zijn dat het model rommelig oogt, wanneer je de cups niet per rij sorteert. Het model is draaibaar, wat het pakken van de juiste koffiecup vergemakkelijkt. Daarbij voorkomen de anti-slip voetjes het schuiven en daarmee krassen van de cuphouder op het aanrechtblad.

Het voordeel van een Dolce Gusto cup dispenser is dat je direct ziet, welke type koffie je pakt.

Voordelen Homeon Dolce Gusto capsulehouder 

 • Snelle toegang tot alle koffie cups.

Nadelen Homeon Dolce Gusto capsulehouder 

 • Kan rommelige uitstraling geven

10 Navaris capsulehouder met 4 lades 

Prijs tonen

Deze Navaris capsulehouder biedt je maar liefst vier lades; een grote lade onderin, met daarboven drie kleine lades. Het maakt het mogelijk om iedere lade te vullen met een ander type cup, of bijvoorbeeld lades te gebruiken voor suikerstaafjes en cups met koffiemelk. Hoe deel jij deze Dolce Gusto cups houder van Navaris in? Je kunt de koffiemachine zelfs boven op deze houder plaatsen. Zo neemt het model niet onnodig veel ruimte in op je aanrechtblad. De houder is gemaakt van zwart RVS, wat de capsulehouder een heel strak, tijdloos design geeft.

Deze Navaris capsulehouder biedt je maar liefst vier lades; een grote lade onderin, met daarboven drie kleine lades.

Voordelen Navaris capsulehouder met 4 lades 

 • Grote capaciteit
 • Ruimtebesparend

Welke soorten cuphouders zijn er? 

Dolce Gusto cuphouders worden in verschillende soorten aangeboden. In de basis maakt men onderscheid tussen een model met één of twee lades en een draaibaar plateau. Het voordeel van een model met lade is dat dit vaak minder rommelig oogt in de keuken; je ziet de cups pas bij het openen van de lade. Daar waar deze bij een draaibaar model zichtbaar zijn. Tegelijkertijd biedt een draaibaar plateau het voordeel, dat deze minder ruimte inneemt. Je zou de draaibare cuphouder bijvoorbeeld ook in een kast of op een plankje in de keuken kunnen plaatsen.

Van welke materialen zijn koffiecups houders gemaakt? 

De meeste houders voor Dolce Gusto koffiecups zijn gemaakt van RVS. In veel gevallen wordt het RVS zwart gespoten, om de capsulehouders een tijdloos en strak design te geven. Het maakt dat de houders in vrijwel iedere keuken passen. Daarbij is RVS een zeer duurzaam materiaal; je hebt jaren plezier van je Dolce Gusto cuphouder. Alternatief voor de RVS cuphouders zijn de modellen van bamboe- of bijvoorbeeld acaciahout. Het nadeel van deze modellen is dat ze doorgaans iets duurder zijn dan de varianten van RVS.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken 

Er zijn verschillende factoren op basis waarvan je de diverse Dolce Gusto capsulehouders met elkaar kunt vergelijken. Denk aan de reeds genoemde factoren als het type cuphouder en het materiaal waarvan deze gemaakt is. Er zijn nog meer aspecten om op te letten, denk aan:

 • Capaciteit: veel van de cuphouders voor een Dolce Gusto koffiemachine bieden plek aan zo’n 25 tot 35 cups. Er zijn ook modellen met twee tot zelfs vier lades, waarin je zo’n 70 tot 75 capsules kwijt kan. Het is afhankelijk van het aantal kopjes koffie wat jouw gezin wekelijks drinkt, welke capaciteit wenselijk is.

 • Anti-slip voetjes: voorkom dat de Dolce Gusto cuphouder voor krassen op het aanrechtblad zorgt, door een model te kopen met anti-slip voetjes aan de onderzijde. Veel van zowel de modellen met lade als ook de draaibare varianten zijn hiervan voorzien.

Prijzen van capsulehouders voor Dolce Gusto (hoog – laag) 

Gemiddeld betaal je voor een RVS Dolce Gusto cuphouder tussen de 20 en 30 euro. Je kiest hierbij voor een fraai ontworpen model, waar je jaren plezier van hebt. Modellen met twee of meer lades van RVS zijn duurder. Je betaalt hier al snel zo’n 45 tot 55 euro voor. Ook de varianten van bamboe- en acaciahout worden tegen een hogere prijs aangeboden: circa 50 euro.

Conclusie: zo kies je de beste cuphouder 

De keuze voor een Dolce Gusto cuphouder biedt je het voordeel dat je altijd zicht hebt op de soorten koffie die je kunt schenken; het helpt je de cups op een overzichtelijke wijze op te bergen. Maak allereerst een keuze tussen een cuphouder met lade en een draaibaar model. Deze keuze kan afhankelijk zijn van de ruimte die je in een kast of op het aanrechtblad in de keuken hebt. Kijk vervolgens naar het materiaal waarvan de capsulehouders gemaakt zijn. Een model van zwart RVS is tijdloos en gaat lang mee. Je betaalt hier minder voor dan voor een model van hout, terwijl de kwaliteit niet minder is. Het zorgt bij deze RVS modellen voor een scherpe prijs-/kwaliteitverhouding.

 • Meest duurzaam

  Chefs Cuisine capsulehouder voor Dolce Gusto 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Dolce Gusto capsulehouder met lade 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Homeon Dolce Gusto capsulehouder 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over Dolce Gusto cuphouders 

Hoe een Dolce Gusto cuphouder reinigen? 

Doordat de meeste Dolce Gusto capsulehouders van RVS gemaakt zijn, kun je deze eenvoudig reinigen. Maak gebruik van een vochtige doek en haal deze over de bodem en langs de randen van de cuphouder. Laat de cuphouder enige tijd open staan, zodat deze goed droogt.

Welke Dolce Gusto capsulehouders zijn er? 

Bij Dolce Gusto capsulehouders maakt men onderscheid tussen een draaibaar model en een model met lade. Een model met lade biedt je vaak de mogelijkheid om de Dolce Gusto koffiemachine op de houder te plaatsen. Zo neemt deze minder ruimte in.

Waarom een Dolce Gusto cuphouder kopen? 

Het voordeel van de aankoop van een Dolce Gusto cuphouder is de mogelijkheid om je capsules op overzichtelijke wijze te bewaren. Zo heb je de juiste cup voor je favoriete kop koffie altijd bij de hand.

Waar een Dolce Gusto capsulehouder bestellen? 

Je bestelt je Dolce Gusto capsulehouder eenvoudig online. Bekijk de top 10 beste capsulehouders op deze pagina om te zien uit welke modellen je hierbij onder meer kunt kiezen.