Met deze tips heb je altijd warme voeten

Lichaam door Chloe

Heb jij ook altijd last van koude voeten? Dan kan dat heel vervelend zijn. Wanneer je voeten koud zijn, kan je het namelijk maar moeilijk warm krijgen. Gelukkig zijn er wel genoeg oplossingen om je voeten lekker warm te houden dit najaar en wij hebben ze hier verzameld.

Warme sokken

Loop jij altijd op goedkope sokken? Dan is het niet zo gek dat je vaak koude voeten hebt. Nou snappen we dat hele dikke sokken in je schoenen niet echt lekker zitten, maar het gaat vooral om het materiaal waar je sokken van gemaakt zijn. Kies dus altijd sokken van wol of katoen. Wat ook werkt is twee paar dunne katoenen sokken over elkaar heen aantrekken. Zo ontstaat het laagjes effect waardoor je het wat warmer hebt.

De juiste schoenen

Ook je schoenen spelen een grote rol. Schoenen die te krap zitten zorgen er namelijk voor dat je voeten namelijk koud worden. Kies dus voor schoenen die wat ruimer zitten met een hak van maximaal 3,5 centimeter. Daarnaast is het materiaal natuurlijk ook van belang. Ga bij voorkeur voor leren schoenen. Andere materialen die niet natuurlijk zijn, koelen bij kou namelijk sneller af waardoor je voeten dus ook sneller koud worden.

Je benen over elkaar doen

Zit jij altijd lekker met je benen over elkaar? Dan kan je jezelf maar beter aanlerend dat je beide voeten gewoon op de grond houdt. Door met je benen over elkaar te zitten wordt je bloedtoevoer namelijk belemmerd waardoor je het sneller koud krijgt.

Warme sloffen

Heb je ook thuis last van koude voeten? Dan is een paar heerlijk warme sloffen natuurlijk de perfecte oplossing. Zo loop je niet direct met je voeten op de koude vloer en blijven je voetjes lekker warm. Ga voor lekker wollen sloffen met een goede zool, zodat de kou van de vloer hier niet alsnog doorheen kan komen.